Coaching reis aftrekbaar BTW

Voor ondernemers geldt dat coaching honderd procent aftrekbaar is voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting.

“Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van uw kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn.” (bron: Belastingdienst)

ZZP

Stel, je bent ZZP-er; de continuïteit van je bedrijf en alle aspecten van de bedrijfsvoering komen op jou aan. Dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat je goed kunt omgaan met stress en dat je hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden, zodat je bedrijf goed loopt. Jouw persoonlijk functioneren is dus cruciaal voor je bedrijfsvoering. Zowel een mindfulnesstraining als een coachtraject draagt hier in belangrijke mate aan bij. Daarom kun je de kosten hiervan opvoeren. 

De BTW kun je volledig terugvragen; van de overige kosten voer je 80% op. Ook reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten.

N.B. Er zijn diverse teksten en aanwijzingen te vinden op internet. De belastingdienst omschrijft niet alles even uitgebreid, dus het is zaak om de eisen zelf te interpreteren. Vanuit mijn ervaring adviseer ik (ten tijde van het schrijven van dit artikel) bovenstaand advies. Check altijd zelf bij je eigen accountant hoe de regels te interpreteren voor jouw bedrijf.

Wat kan Zakelijke Coaching Reizen voor jou betekenen?

Bepaal dan eerst vanuit welke hoek je dit wilt bekijken en klik dan door:

Kies een Loopbaan coaching reis 

Wij hebben veel ervaring in het werken met ondernemers, zzp, bedrijven, organisaties en particulieren. We bieden prachtige reizen die je voor een deel kunt aftrekken van de belasting! 

Kies een Leiderschap reis

Goed leiderschap is makkelijker gezegd dan gedaan. Het proces waarbij je anderen beïnvloedt om een bepaald (gezamenlijk) doel te bereiken vraagt om een combinatie van inzicht in jezelf, inzicht in je medewerkers en inzicht in het gezamenlijk doel.

Kies een Outplacement reis

Een outplacement traject is de professionele begeleiding (vanuit je huidige werkgever) naar een nieuwe baan. Dat je in een outplacement terecht bent gekomen kan vele oorzaken hebben. Denk aan een (onopgelost) arbeidsconflict, het vastlopen in je huidige loopbaan, ziekte (bijv. burn-out), een reorganisatie of door bedrijf/economische redenen. 

Vraag onze brochure aan!

Kies een Stress & Burn-out Preventie

In eerste instantie is deze reis bedoeld voor de werkgever, de leidinggevende en/of de teamleider in een organisatie. Degene die dagelijks mensen aanstuurt en hen begeleidt in hun werk om het beste bij hen naar boven te halen. Dit allemaal voor het gezamenlijk doel van het bedrijf/organisatie of de NGO waar men in dienst is. Lees door

Kies een Ondernemers reis

Je bent een hele bewuste ZZP’er, en je hebt met hart en ziel die keuze gemaakt of je staat op het punt om dat te doen. Je gelooft in jezelf, in je eigen bedrijf én in het product dat je verkoopt. 

En toch, en toch… gaat het minder snel en makkelijk dan je van te voren had kunnen bedenken. Je loopt tegen dingen aan die je niet had voorzien. Je trapt (onbewust) in een paar van je valkuilen. Lees door.

Heb je vragen? Bel ons op: 06 398 04 150