Zuid Spanje

Duurzame elementen in de reis zijn:

  • De elektriciteit van de locatie is op zonne-energie gebaseerd. Ook warm water is zonne-energie. En het water komt uit onze eigen bron.
  • We hebben een eigen biologische moestuin en houden onze compost erg actief.
  • De Yurts zijn gemaakt van canvas met houten vloer en houten dak.
  • De toiletten van de yurts zijn van het droge compost type en de douche bevindt zich in een mooie buitenstructuur.
  • Het hele land is biologisch gecertificeerd 
  • We produceren onze eigen olijfolie en amandelen
  • We eten vegetarisch

Goede Doelen: We dragen bij aan groene vrede en andere organisaties die helpen onze planeet gezond en gelukkig te houden.

Tanzania

Dit is het land van Van de uitgestrekte Serengeti vol met wilde dieren tot aan de hoogste piek van Afrika, de Kilimanjaro. Het is sensationeel om middenin Serengeti wakker te worden met de zebra’s, het geluid van grazende buffels of het brullen van een leeuw. Ngorongoro Krater Hoogland is magische natuur met eindeloze ruimte en volledige stilte. 

Indonesië

Dit centrum is niet ‘zo maar’ een bijzondere plek voor retraites. Eén van de redenen dat dit gebouwd is, is Layla, een Indonesisch meisje van 17 met syndroom van Down én doof. In Indonesië is er nog weinig kennis over mensen met beperkingen, laat staan voorzieningen zoals speciale scholen.

Deze jongeren zitten dus de hele dag thuis en worden niet uitgedaagd. Wij willen graag een stage/werkervaringsplek worden, juist voor deze jongeren, zodat ze met hun opgedane vaardigheden verder kunnen komen in dit leven. We willen dit doen met begeleiding van stagiaires van SPW opleidingen uit Nederland. 

  • We zijn aangesloten op het lokale elektriciteit systeem. We zijn bezig met stap voor stap over te gaan op zonnepanelen want zon is er voldoende in Indonesië 
  • Water komt uit onze (onuitputtelijke) natuurlijke bron. Zelfs in het droge seizoen blijft deze bron stromen. 
  • Iedere bungalow is gebouwd met gecertificeerd hard hout. Hetgeen betekent dat voor ieder boom die gekapt is voor dit hout er weer een nieuwe geplant is.

Zuid Sardinië

Sardinië heeft maar 1,2 miljoen inwoners die bijna allemaal rond de 3 grote steden wonen. Het eiland is even groot als België en heeft grote uitgestrekte natuurgebieden waar je niets anders hoort dan de stilte en de geluiden van de natuur. Dit is gerust uniek te noemen. De locatie ligt op een kilometer van een prachtige baai en heeft wijds uitzicht over de Middellandse zee. Hier kun je de stilte nog horen en echt tot rust komen in ongerepte natuur.