Outplacement - Transitievergoeding

Een goede werkgever zal ter compensatie van het ontslag vaak een outplacementbudget aanbieden. Dat geld mag je dus ook investeren in je persoonlijke ontwikkeling. 

De meeste mensen willen nog altijd een vaste baan als werknemer, maar een toenemend aantal mensen overweegt het te proberen als zzp'er.

Via UWV

Voor mensen met een uitkering kunnen onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een coachtraject of mindfulnesstraining kan betalen. 

Vergoeding vanuit CAO

In veel cao’s is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelingsbudget uitgewerkt. Overleg met je directeur of afdeling P&O/HR. Zij kunnen duidelijkheid geven over of zij de coachingreis (deels) vergoeden, inclusief de evaluaties en eventuele tussentijdse rapportages naar de werkgever.​

Veel mensen zijn je voorgegaan en hebben daadwerkelijk veranderingen in zichzelf, werk en leven geïntegreerd. Nu jij nog!

Loopbaan & outplacementtraject/reis

Loopbaan & outplacementtraject/reis

Outplacement is een verzamelterm voor de diverse manieren die er zijn om je 'van werk naar werk'  te begeleiden. Je kunt denken aan: netwerk-trainingen, psychologische tests, scholingstrajecten, scannen van de arbeidsmarkt, ondersteuning bij sollicitaties, enz.

Natuurlijk zijn er hele goede adviseurs en outplacement bureau's, maar soms heb je een andere kijk op jezelf nodig om door te kunnen naar ander werk.

In dit geval kun je kiezen voor een zakelijke coaching reis.