Zakelijke Coaching Reizen Kenia

Klimaat Kenia

Kenia heeft een aangenaam klimaat waarbij het gehele jaar de temperatuur rond de 21ºC - 24ºC ligt. Het kustgebied heeft daarentegen een tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30ºC. De luchtvochtigheid en hoeveelheid neerslag verschilt echter per gebied en periode:

november - december:
Deze maanden worden gekenmerkt door de ‘korte regens’. Soms start het korte regenseizoen al eind oktober. De regens hebben zelden effect op de kwaliteit van de safari. De prijzen voor safari’s liggen iets lager m.u.v. de kerstperiode.

april - mei:
Dit zijn de natste maanden. De aanvang en lengte van het regenseizoen kan per jaar verschillen. Hevige regenval komt in deze periode vrijwel elke dag voor, maar het regent meestal niet de hele dag. 

juni - oktober:
Deze gehele periode is het aangenaam om op safari te gaan. Na het vallen van de regens is er in juni nog iets meer bewolking en liggen de temperaturen is lager. Ook in juli is het iets koeler, dit is echter ook de maand waarin de eerste kuddes gnoes kunnen arriveren in de Masai Mara. 

Kenia geld

Munteenheid is Keniaanse shilling (KES).

Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden geaccepteerd bij automaten met het logo dat op de pinpas staat.

Grote hotels, supermarkten, autoverhuurbedrijven, tankstations en reisbureaus (safari's, vliegreizen) accepteren creditcards.

Let op: De meeste banken zetten bankpassen voor gebruik buiten Europa standaard uit om misbruik tegen te gaan. Informeer bij je bank en laat je bankpas zo nodig activeren.

Contant geld

In de meeste steden bevinden zich een of meer geldautomaten, enkele grote hotels en supermarkten beschikken over een betaalautomaat; houd er rekening mee dat ze soms buiten werking zijn.

Geldautomaten van Barclays Bank accepteren de meeste creditcards, en hebben een hogere limiet per dag dan de meeste andere geldautomaten.

TIP: Neem verschillende betaalmiddelen mee en bewaar ze apart: een bankpas, een creditcard en contant geld.

Reis Verzekeringen

Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.