Wat MOET je weten als je naar Thailand reist?

Thailand heeft het allemaal: honderden eilanden, jungle, interessante cultuur, vriendelijke bevolking, leuke feestjes en heerlijk eten. Wij geven 7 tips om het reizen makkelijker te maken en geld te besparen.

1. Groet de Thai in hun eigen taal

De Thai zijn ondertussen erg gewend aan alle toeristen die hun land bezoeken. De mensen in Thailand houden (gelukkig) nog heel erg vast aan hun eigen gewoontes en ze kunnen het enorm waarderen wanneer toeristen zich een beetje aanpassen. In Thailand geven ze bijvoorbeeld geen hand maar is het gebruikelijk om elkaar te begroeten met een Wai (je handpalmen tegen elkaar houden). Daarnaast stellen ze het op prijs wanneer je ze begroet en bedankt in het Thais. Het is even oefenen, maar met deze twee woordjes krijg je een stuk meer respect.

  • Hallo & tot ziens voor mannen: Sa-Wa-Dee-Kap.
  • Hallo & tot ziens voor vrouwen: Sa-Wa-Dee-Kaa.
  • Dankjewel voor mannen: Kap-Kun-Kap.
  • Dankjewel voor vrouwen: Kap-kun-Kaa.

2. Leuk op een scooter

Heb je ervaring met scooter rijden? Dan raden wij je zeker aan om een scooter te huren in Thailand. Het liefst op elke bestemming buiten Bangkok. Dit geeft je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en je bent niet afhankelijk van taxi’s. Een scooter huren in Thailand kost rond de 200 bath (€5) per dag. Omdat je niks uitgeeft aan taxi ritjes, is de kans groot dat je zo nog geld bespaard ook. Als je een scooter gaat huren en de scooter heeft al schade, maak daar dan even goede foto’s van en laat het zien aan de verhuurder voordat je gaat rijden. Zo krijg je geen gedoe wanneer je de scooter weer gaat inleveren. Draag ook altijd een helm in Thailand want het verkeer kan chaotisch zijn en er zijn regelmatig politie controles in steden als Chiang Mai en Ao Nang.

3. Vooraf je vervoer boeken

Het vervoer in Thailand is erg goed geregeld. Je kan vrijwel altijd in je hotel of hostel lastminute een busreis boeken. Alleen de treinreis naar en vanaf Chiang Mai moet je een tijd van te voren boeken. Als backpacker hoef je vooraf dus niet veel te regelen. Vind je het echter fijn om alles wel al van te voren vast te leggen zodat je op reis nergens meer aan hoeft te denken? Dan kan je ook heel goed je tickets online kopen. Het voordeel hiervan is ook dat je zekerheid hebt dat je tickets boekt bij een goede busmaatschappij. Een betrouwbare site om de bus- en treintickets te regelen is 12go.asia. Hier kan je bussen, boten, treinen, vluchten en privé taxi’s boeken. De kosten hiervan zijn bijna altijd hetzelfde als bij ieder tour agency op de hoek van de straat of in je hotel.

4. Bewust van de cultuurverschillen

Thailand is qua cultuur totaal verschillend met Nederland. Wat in Nederland doodnormaal is, kan in Thailand echt not done zijn. Het is goed om je hier van te voren in te verdiepen en de belangrijkste verschillen te kennen. Want ja, wij verwachten ook van bijvoorbeeld Chinese toeristen dat ze in Nederland niet op de grond spugen in de Albert Heijn. Wij hebben de drie belangrijkste punten voor je opgeschreven zodat je de meest gemaakte fouten in ieder geval zelf niet zal maken.

  • Wordt niet boos
  • Thailand is het land van de glimlach en kent een hele rustige cultuur. De kans is groot dat wanneer je in Thailand bent, je bijna niemand boos zal meemaken. Het is ook erg ongepast om bijvoorbeeld je stem te verheffen. 
  • Hoofd en voeten
  • In Thailand zijn voeten onrein en is het hoofd heilig. Het is heel onbeleefd om met de onderkant van je voeten naar iemand te wijzen. Gooi je voeten dus niet op tafel.
  • Niet wijzen
  • Ook naar iemand wijzen is in Thailand niet netjes. Als je het over iemand hebt, knik dan even naar diegene maar wijs nooit naar iemand.

5. Lekker streetfood

Wij horen van veel mensen dat ze een beetje bang zijn om op straat te eten in Thailand. Dit is nergens voor nodig, sterker nog, het is echt een aanrader. Je moet er wel op letten dat je bij een kraampje gaat eten waar het wat drukker is zodat je weet dat het eten er niet al een tijdje ligt. Maar op veel plekken zoals avondmarkten is het juist erg goed en vers eten. Hier kan je bij verschillende kraampjes allerlei lekkere snacks halen om zo een goede maaltijd samen te stellen. Super lekker!

6. In Bangkok zijn taxi’s goedkoper dan tuktuks

Laten we voorop stellen dat je sowieso één keer een ritje in een tuktuk moet maken wanneer je in Bangkok. Houdt altijd een rijdende tuktuk aan en kies niet voor een tuktuk die langs de weg stil staat. Dit scheelt vaak veel in de prijs. Onderhandelen is altijd nodig want soms vragen ze de meeste gekke prijzen. Als je al een ritje hebt gemaakt, kan je beter de taxi pakken die op meter rijdt. Hier kan je veel geld mee besparen, adem je geen uitlaatgassen in en kan je even genieten van de airco.

7. Bezoek Phuket niet

Phuket is het grootste en bekendste eiland van Thailand. Wij hadden er wisselende verhalen over gehoord en besloten het een kans te geven. Helaas is het eiland ons zeker niet goed bevallen. Wij zijn hier vijf dagen geweest en letterlijk alles was vele malen duurder dan op andere plekken. Vooral de songthaew’s op het eiland vragen absurde prijzen. Er is niet heel veel bijzonders te doen en het massatoerisme (vooral russen) maken het een vrij ongezellige plek. Alles op Phuket is ingesteld op het toerisme en je ziet op de meeste plekken meer toeristen dan Thai. Ga dus vooral naar een ander eiland.

8. Onze zakelijke coaching-duikreis Thailand

Als ondernemer wil je alle kansen pakken toch? Deze ondernemersreis is je kans! Je gaat naar de tropische sferen en de relaxte cultuur van het Thaise eiland Koh Chang. Tot jezelf komen terwijl jij gewichtloos de diepe, zuivere wateren in duikt en je verwondert over een nieuwe (onderwater)wereld. Loskomen van de dagelijkse hectiek en even niets moeten, zodat jij ruimte in je hoofd krijgt voor nieuwe ideeën. De magische kracht van dit eiland opent wegen waar jij al die tijd naar zocht!
Lees verder over de reis.

 

 

bron artikel via reisjunk

Dank voor je belangstelling. Leuk als je een reactie wilt geven!

Wij geven prachtige coaching reizen voor ondernemers, werkgevers en werknemers. Ga eens mee en ervaar zelf wat het je brengt! 

Tot Ziens! Diana Bergsma (in Zutphen)
Mobiel: 06 398 04 150

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...