Stilte retraite tegen stress en burn-out

Wij zien dat onze deelnemers uit bedrijven en organisaties na een stilte retraite bewuster zijn geworden ten aanzien van hun gedachten en lichaam. Die ervaring nemen ze mee naar huis en werk en wordt stapsgewijs toegepast. Onze deelnemers leren op een positieve wijze om te gaan met negatieve gedachten en stress. Dit is juist waardevol voor de interactie op de werkvloer en het heeft ook een meerwaarde voor de thuissituatie. 

Zakelijke Retraite

Een retraite tegen stress en burn-out zorgt voor het verminderen van prikkels en maakt je geest weer rustig. Vaak hebben we last van teveel gedachten, emoties gevoelens die door ons hoofd razen en dan beginnen we ons onrustig te voelen. We zeggen dan dat we ons gestrest voelen. Bekijk de reizen.

Maar is stress wel helemaal zo slecht?

Stress is een belangrijk om uit een gevaarlijke situatie te raken of net nog even dat duwtje om je deadline te halen. Dus stress is niet de boosdoener maar een hulpvaardig middel voor jou. Wat wel belangrijk is, hoe ga je met stress om? Want als je altijd stress ervaart en nooit eens tot rust komt, dan ligt een Burn-out op de loer.

Burn-out is het gevolg van teveel stress en te weinig ontspanning. Het lichaam heeft na flinke inspanning, zoals bijvoorbeeld na een stressvolle situatie of werkperiode, echt rust nodig om hiervan te herstellen. Als je hier niet naar luistert dan raak je steeds verder van jezelf verwijdert tot het lichaam zelf ingrijpt en je tot rust dwingt bijvoorbeeld via burn-out.

Hoe kun je dan weer naar je lichaam gaan luisteren?

Door de stilte op te zoeken. Echt even helemaal eruit zijn en zo min mogelijk prikkels ervaren. Dan merk je dat je misschien eerst even een beetje moet wennen aan de rust en stilte maar dan langzamerhand echt gaat ontspannen. Eerst ontladen voordat je weer kunt opladen. 

Stilte retraite op Sardinië

Bij ons retreat center kun je echt tot rust komen. Je verblijft midden in de natuur waar je de stilte nog kunt horen. Samen met het wijde uitzicht over de zee zorgt dit meteen voor meer rust in je hoofd. En je kunt ook meedoen aan de dagelijkse activiteiten die er mede voor zorgen dat je lichaam ontspant en je geest zich kalmeert. Zo komt er weer ruimte in je hoofd die zorgt voor helderheid en betere concentratie. Zodat jij weer meer gaat luisteren naar je hart en weet waar jouw pad is. Bekijk de reizen.

Vraag onze brochure aan