Spiritueel leven en ondernemen 

We leven in een ontzettend drukke wereld. Een wereld vol onrust, die continu zorgt voor afleiding (social media, Whatsapp, e-mails en telefoontjes). Wanneer jij als ondernemer geen tijd voor jezelf reserveert, zul je al snel vermoeid raken en een druk gevoel hebben zonder voldoening. Hierdoor word je verre van productief en succesvol.

Meditatie, affirmatie en visualisatie zijn daarom voor ondernemers een echte must. Bij meditatie kun je al eenvoudig denken aan het sluiten van je ogen en het waarnemen van alle activiteiten om je heen. 

Wetenschap en spirituele ontwikkeling

Voordat je direct aan iets heel zweverigs gaat denken: spiritueel ondernemen en leven hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Sterker nog: de meeste spirituele activiteiten worden onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Spiritueel ondernemen en leven is in deze tijd ontzettend belangrijk en bovendien enorm krachtig! De grootste leiders in deze wereld besteden allemaal vele uren aan hun spirituele ontwikkeling.

Ondernemers denken vaak in schaarste en handelen daarom vaak vanuit angst (zeggen op alles ‘ja’ of adviseren hun klant diensten/producten waar hij of zij eigenlijk niks aan heeft).

Wanneer spiritueel leven en ondernemen door te geloven je op dit moment nog net iets te ver gaat, adviseer ik je om je eens te verdiepen in mensen als Brendon Burchard, de Dalai Lama, Tony Robbins en andere grote leiders. Je zult zien dat zij allen erg spiritueel zijn ingesteld.

Spiritueel leven door kernwaarden

Het hebben van kernwaarden (en je daarvan bewust zijn) is ontzettend belangrijk. Kernwaarden zorgen er namelijk voor dat je congruent bent in jouw gedrag en geloof. Eén van mijn kernwaarden is bijvoorbeeld “bold”. Dit wil zeggen dat ik er altijd voor ga,“no matter what.” Ik zie geen belemmeringen, maar altijd kansen. Niemand houdt mij dus tegen en dit is een kernwaarde die een grote impact heeft op mijn leven en prestaties. Wanneer je onderneemt en leeft volgens je kernwaarden, zul je altijd een gevoel hebben van voldoening.

Wat houdt spiritueel ondernemen en leven in?

Er zijn veel verschillende manieren van spiritueel ondernemen en leven. Persoonlijk zie ik spiritualiteit als het werken aan jezelf. Werken aan jezelf, waarbij jouw energie een ontzettend belangrijke rol speelt.

Spiritualiteit gaat over het ervaren van een verbinding met het nu (present moment). Spiritualiteit gaat over congruent zijn qua overtuigingen, gedrag, geloof en kernwaarden en die steeds voor ogen houden bij je beslissingen en dagelijkse activiteiten.

Wanneer je met jouw spiritualiteit aan de slag wilt gaan, kun je bijvoorbeeld beginnen met de volgende activiteiten.

Bekijk Nu de Ondernemers reis naar Thailand

Als ondernemer wil je alle kansen pakken toch? Deze ondernemersreis is je kans! Je gaat naar de tropische sferen en de relaxte cultuur van het Thaise eiland Koh Chang. Tot jezelf komen terwijl jij gewichtloos de diepe, zuivere wateren in duikt en je verwondert over een nieuwe (onderwater)wereld.

Loskomen van de dagelijkse hectiek en even niets moeten, zodat jij ruimte in je hoofd krijgt voor nieuwe ideeën. De magische kracht van dit eiland opent wegen waar jij al die tijd naar zocht! Lees verder over deze reis.

 

Bestel hier het boek: zo word je een game changer.