Je talent ontdekken in Indonesië

Ta·lent: natuurlijke begaafdheid; aanleg Talent: iets dat toebedeeld is aan een enkeling, of hebben we allemaal een uniek talent? Wat is talent eigenlijk en waarom is het belangrijk om je talent te benutten? Ieder mens heeft iets waar hij of zij goed in is, het is dat wat iemand uniek maakt. Van nature hebben we allemaal iets waar we opvallend goed in zijn. Een talent.

Een krachtige bron

Omdat talent ons van nature toebehoord, is het een krachtige bron. Leven vanuit die bron geeft vitaliteit, creativiteit, voldoening en zorgt voor een gezonde eigenwaarde. Het niet benutten van je talent, zal een onbevredigend gevoel geven en vaak resulteren in bijvoorbeeld je minder energiek voelen.

Het is de natuur die ervoor zorgt dat leven vanuit talent, voor ons allemaal het meeste gemak geeft. Immers, een eekhoorn door rivieren laten zwemmen om zijn voedsel te vinden, zal veel meer energie kosten dan wanneer de eekhoorn vrij door de boomtoppen beweegt en welhaast ‘vliegt’ van tak naar tak. Dat gaat het dier vanzelf af.

Deze loopbaancoachingsreis en begeleiding heeft mij veel meer gebracht dan enkel loopbaanbegeleiding, ik ben ook als persoon gegroeid. Alles in z’n eigen tempo, geen overvolle dag planning, heel ontspannen maar oh zo veel gebracht. Ik ben echt een ander mens geworden! Dank van Angélique Sprenkels

Bloed, zweet en tranen

Zo geldt het ook voor ieder mens; dat waar je het beste in bent, gaat je van nature en dus met veel gemak af. Talent is iets wat nagenoeg vanzelf gaat, je weinig energie kost en juist energie geeft. We hebben vaak geleerd in onze opvoeding en in ons werkende leven dat je ‘hard moet werken’, ‘je best moet doen’, ‘bloed, zweet en tranen’. Maar dat is natuurlijk tegenstrijdig en heel erg ineffectief ten opzichte van leven en werken vanuit je talent: dat gaat vanuit gemak. 

Vanzelfsprekend is je talent

Talent is dat wat je zelf niet in de gaten hebt en voor jou vanzelfsprekend is. Daarom is het vaak lastig om je eigen talent te benoemen. Je talent ontdekken is enorm waardevol. Het vergroot je eigenwaarde, je vitaliteit en zorgt ervoor dat je in balans blijft. Je voedt jezelf terwijl je je talent deelt in je werk- en privé-leven. Je laat het vrij stromen, een gevoel van voldoening groeit en je zult je minder afhankelijk voelen van wat anderen van je vinden.

Op 29 december j.l. kwam ik na een nogal heftige periode aan op Karimunjawa. Ontredderd, gestrest, over m’n toeren, mezelf misschien wel even kwijt…. nu 10 dagen later ben ik weer de dame die ik in mijn hart ben. Optimistisch, vrolijk, verbonden, vol vertrouwen, het leven tegemoet lachend…Dank van Elsje Smit

Leven vanuit je talent

Het mooie van leven vanuit je talent is dat het verder zal groeien. Ontspanning, plezier en succes zullen groeien. Hoe sta jij ervoor? Leef jij vanuit je talent?

Coachingsreis: Ontdek je Talent in Indonesië

Ontdek je talent is een individueel coaching traject van 10 dagen en wel in een geheel andere setting dan je wellicht gewend bent. Op het authentieke eiland Karimunjawa, Indonesië, ligt een bijzondere en magische kracht plek waar je wordt ondergedompeld in een warm en liefdevol bad. Tegelijkertijd word je uitgedaagd om met jezelf aan de slag te gaan.

Resultaat na deze reis:

  • beter in balans voelen
  • weten wat je talenten en  verlangens zijn
  • sterker (meer empowered) voelen dan vóór deze reis
  • meer geïnspireerd en gemotiveerd voelen 
  • duidelijker je grenzen kunnen aangeven
  • totaal ontspannen voelen en fit “voor de job” 

Wil je meer weten over deze coaching reis?