Zakboek voor succesvolle managers en coaches

Het Zakboek voor succesvolle managers en coaches is voor iedere leider die nóg beter een team wil managen en coachen. Het leert je kijken naar je eigen gedrag in je rol als leider en het effect daarvan op je team. Laat je verrassen door de eyeopeners en praktische tips die Hessel Jan Smink en Jan Workamp je geven om het maximale uit jezelf en je team te halen.Een preview.

Het Zakboek voor succesvolle managers en coaches is een compilatie van alle punten die executive coach Hessel Jan Smink de afgelopen vijftien jaar besprak tijdens coachingsgesprekken met raden van bestuur, managementteams, topsporters en bondscoaches. Zijn inzichten zijn verrijkt met de kennis en ervaringen die Jan Workamp heeft opgedaan in diverse managementfuncties en als succesvol ondernemer.

Praktisch en goed toepasbaar

‘Het Zakboek omvat korte beschrijvingen van thema’s die er toe doen bij het uitvoeren van je rol als leider. In de praktijk is ons gebleken dat dit de meest relevante thema’s zijn. We hebben deze thema’s alfabetisch weergegeven; van A tot Z. Zo staat de A voor Authenciteit, de G voor Gevoelens uiten en de T voor Temporiseren.
Wij beseffen dat er, net zoals in traditionele managementboeken, enkele open deuren in staan. De ervaring leert dat je die ‘oh ja-beleving’ prima kunt inzetten om je bewust te worden van je eigen gedrag en er vervolgens ook wat mee te doen. De bedoeling van dit Zakboek is om je hier in weinig woorden mee te helpen.
Onder de beschrijving van elke letter tref je een verwijzing aan naar andere letters die verband houden met hetzelfde onderwerp. Zo kun je tijdens het lezen makkelijk onderlinge verbanden ontdekken en je eigen route van letter naar letter kiezen.’

Ervaringsdeskundigen

De inhoud van het Zakboek is het resultaat van jarenlange research en expertise van executive coach Hessel jan Smink en manager Jan Workamp. Smink begeleidt inmiddels 15 jaar raden van bestuur, managementteams, sportteams, topsporters en bondscoaches. De eyeopeners die hij deze leiders gaf tijdens de ruim 1.000 coachingsgesprekken die hij voerde, zijn terug te lezen in het Zakboek. Workamp is momenteel succesvol ondernemer en heeft tientallen jaren kennis en ervaring opgedaan in diverse managementfuncties. Na een executive coachingstraject bij Smink besloot hij zijn kennis, kunde en ervaring te delen met andere leidinggevenden door middel van dit Zakboek.

Groei als leider

‘Mogelijk is er bij het lezen van het Zakboek sprake van herkenning en/of zijn er voor jou de nodige aanknopingspunten. Wellicht bevestigt het je vermoedens of gevoelens. Ongetwijfeld heb je daarnaast andere ervaringen of dien je te werken aan andere verbeterpunten. Stel jezelf kritische vragen en noteer reminders. Laat het Zakboek je op weg helpen om een nog betere en krachtigere leider te worden. Grote kans dat je met dit boek, ongeacht het type leider dat je bent, succesvoller en gelukkiger wordt. En niet alleen jij, maar ook jouw teamleden.’

Hessel Jan Smink is executive coach. Hij begeleidt inmiddels 15 jaar raden van bestuur, managementteams, sportteams, topsporters en bondscoaches. Jan Workamp is succesvol ondernemer. Hij heeft daarvoor tientallen jaren kennis en ervaring opgedaan in diverse managementfuncties. Ze zijn de auteurs van Zakboek voor succesvolle managers en coaches.

Koop het boek

Boek je reis bij Zakelijke Coaching Reizen.