Ambitieuze vrouwen

Vrouwen en ambitie, nog niet zo heel lang geleden zouden deze 2 woorden niet in 1 zin genoemd worden. Dat is misschien ietwat overdreven, echter is het wel zo dat vrouwen zich sneller neerleggen bij een baan die ‘wel aardig’ is. Verder vooruit kijken, durven dromen en daar ambitieus in zijn krijgt ook voor vrouwen steeds meer ruimte.

Vrouwen die hun mannetje staan

Ambitie, een woord dat past bij het Alpha-gedrag en geeft meteen aan waarom ambitie voor de meeste vrouwen niet hoog op de verlanglijst staat. Vrouwen hebben van nature veel meer de wens om zich te verbinden en worden, vaak onbewust, ook beoordeeld op hun sociale netwerk. Immers, de kracht van een man is focus, de kracht van een vrouw is verbinden met de omgeving. Zo begon het in ieder geval eeuwen geleden toen we nog volop leefde te midden van moeder natuur. Maar is dat erg veranderd anno nu?

Deze tijd vraagt wat anders

Alpha-gedrag lijkt het niet meer zo te maken in deze dagen. We hebben het met elkaar te doen, in samenwerking en met een gelijkwaardige hiërarchie. Dit impliceert een afbrokkeling van alleen aan de top als winnaar willen staan. We zien in de maatschappij welke gevolgen dat kan hebben. Evolutionair gezien gaan ontwikkelingen gepaard met golfbewegingen. De golf van meer vrouwelijke kwaliteiten zet zich gestaag in om ook invloed te hebben op onze ambities.

Tijd voor powervrouw

Geen of weinig erkenning voor keuzes die je maakt, zorgt er voor dat ambitie langzaamaan wegebben. Vol blijven houden op eigen kracht, met volop geloof in jezelf, vraagt het nodige van je innerlijke kracht. (Dit geldt natuurlijk net zo goed voor mannen als voor vrouwen.) Het is belangrijk om op zoek te blijven gaan naar bronnen van erkenning zodat je gevoed blijft. De vrouwelijke kracht en kwaliteit zorgt voor een balans in een wereld met veel Alpha

Balans man / vrouw

Hoe verenig je als vrouw het hebben van ambitie en je vrouwelijke kracht? Ook voor vrouwen wordt ambitie vaak op een mannelijke manier tot uitdrukking gebracht. Gewoon omdat we dit gewend zijn. Misschien ook omdat er nog te weinig vrouwen hun ambities najagen en er dus meer mannen aan de top staan. Een balans tussen de beelden die bij een mannenrol en vrouwenrol is belangrijk, want juist de toename van vrouwelijke normen en waarden dragen structureel bij.

Waardering voor je ambities

Heb het lef om je ambities te verwezenlijken, durf je dromen na te jagen en je kwetsbaar op te stellen. Kwetsbaarheid is ook enorm krachtig. Sta in je kracht en verbind je met andere vrouwen die graag hun kennis en ervaring delen. Waardeer je ambitie!

Neem tijd voor jezelf en ga mee op reis