WHO heeft een burn-out officieel erkend

Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een burn-out officieel erkend als een zelfstandige beroepsziekte. Na bijna dertig jaar is hiermee een lijst met ziekten, symptomen en oorzaken van verwondingen die worden erkend door de organisatie bijgewerkt.

Ook dwangmatig seksueel gedrag en een online-gokverslaving zijn nieuw in de International Classification of Diseases (ICD-11), de catalogus van de WHO.

Chronische stress op het werk

De wereldgezondheidsorganisatie stelt dat het gevoel van een burn-out voortkomt uit chronische stress op de werkplek, die onder andere kan leiden tot een negatieve houding ten opzichte van het werk en lagere prestaties.

In de catalogus staan zo'n 55.000 ziektes. Aan elke aandoening wordt een eigen code toegewezen. Artsen over de hele wereld registreren hun diagnoses in de toekomst met de nieuwe codes. Hierdoor kunnen precieze statistieken worden samengesteld en gezondheidstrends worden gedocumenteerd.

Goedgekeurd in Genève

De lijst werd goedgekeurd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de WHO in Genève en treedt in werking op 1 januari 2022. 

Een burn-out begint altijd met stress

Ga mee op een Outplacement of Loopbaan coaching reis

Om echt te ontstressen moet je de (werk)sleur doorbreken en dat kan het beste in een andere omgeving, waar je een ander ritme aan kan houden. Stress is niet oké, dat heeft onderzoek uitgewezen. Het heeft invloed op onze bloeddruk en kan hartproblemen veroorzaken. Daarnaast gaan we als we stress hebben vaak een stuk ongezonder leven. Wat kun je hieraan doen? 

In onze bezinningsreizen leer je om te gaan met stress en je leert herkennen hoe je over je grenzen gaat. Na 9 jaar ervaring weten we dat wij met onze reizen de beste resultaten bereiken.

Vraag om een budget bij je werkgever en besteed deze aan een van onze mooie reizen.

Lees hier meer over Outplacement. Of lees een Blog over Burnout.