Leiderschapsreis: of the beaten track Tanzania
Kies zelf je datum

€ 4795,-

Leiderschapsreis: of the beaten track Tanzania

Een 8- of 10-daagse trekking door Ngorongoro Tanzania
voor één of twee personen

Alina neemt je tijdens deze leiderschapsreis graag mee naar adembenemende, "of the beaten track" gebieden in Tanzania waar de natuur nog wild en ongerept is, de ruimte zich eindeloos uitstrekt en de intense stilte als een oermoeder je vaak malende gedachten tot rust brengt. De wilde, pure natuur in Ngorongoro en Lake Natron is het perfecte decor voor een reis naar binnen. Je haalt wat oud en achterhaald is uit je rugzak en vult deze met een verfrissende helderheid en inspirerende kijk op de nieuwe richting die zich als vanzelf begint aan te dienen.

“Ngorongoro…. untouched, pure and wild
like time has decided to pass this divine land”

Het is haar missie om je in contact te brengen met het avontuur zoals het leven bedoeld is. Je hebt een vermogen tot helderheid, creativiteit, kracht, vernieuwing en blije natuur, die de basis vormen voor een geïnspireerd leven, waarin je krachtig leiding neemt over jezelf en waar vanuit je anderen inspireert.

Lopen en Zijn in de bush van Tanzania

Gedurende deze unieke wandeltocht door het beroemde Ngorongoro Krater Hoogland en Lake Natron maak je voor jezelf de balans op: hoe definieer ik mijn “gewenste” leven? Wat zit me in de weg dat leven te leven? Hoe kan ik daar verandering in brengen?

"Stress is de spanning tussen wat is
en de verwachting die je koestert over hoe het zou moeten zijn".

De wandelcoaching, het mindfulness programma, de bush van Tanzania en je eventuele medereiziger helpen je dat wat je met je meedraagt aan te kijken en onnodige lasten uit je rugzak te halen. Om deze vervolgens met een nieuw, inspirerend perspectief te vullen. Hierdoor bekijk je jezelf en je uitdagingen tijdens deze leiderschapsreis met nieuwe ogen.

Al mijn boekenwijsheid hebben invulling en betekenis gekregen. Ik heb het stukje goud in mijzelf gevonden. Ik heb Alina leren kennen als iemand die natuur en coaching prachtig samenbrengt en een duidelijk coachingprogramma heeft zonder dat je het gevoel hebt in een stramien te zitten.

Lees verder

Doelen Leiderschaps coaching reis

Persoonlijk leiderschap is voor Alina de vaardigheid om leiding te geven aan haar eigen denk- en gevoelswereld en deze aan te sturen in de richting van mijn gewenste toekomst.
Haar methode is praktisch en realistisch. De oefeningen laten je ervaren hoe je gebruik kunt maken van de natuur en je zintuigen als basis voor krachtig  leiderschap. Je kunt kiezen tussen een vier- of zesdaagse wandeltocht door Ngorongoro Krater Hoogland, lees verder

• welke patronen en gewoonten draag je mee in je rugzak en wat mag eruit?
• Meer ruimte te maken naar je dagelijkse beslommeringen en het gevoel te “moeten”
• Loskomen van afhankelijkheden die krachtig leiderschap in de weg zitten.
• Meer focus op het vorm geven aan je talenten dan op wat anderen er allemaal van kunnen vinden
• aanwezig zijn in het hier en nu
• helder krijgen wat jou persoonlijk en zakelijk het meest inspireert
• nieuwe energie en kracht ervaren

Methodiek Leiderschapsreis

De methode die Alina in deze leiderschapsreis bied, is realistisch en concreet. Het heeft de potentie levensveranderend te zijn en leidt gegarandeerd tot meer regie over je eigen brein/mind/persoonlijkheid, meer tevredenheid en inspiratie.

Er wordt gewerkt vanuit een vernieuwende mix van cognitieve, therapeutische, meditatie-, mindfulness en ademtechnieken.

Alina is een uitstekende coach die zich eerst verdiept in wie je precies bent om daar vervolgens 100% maatwerk coaching op te baseren

Solo- of duo leiderschaps reis

Het karakter van de reis en de coaching op maat komen het best tot hun recht tijdens een solo-of duo reis (met een partner/vriendin of collega).

Tanzania is avontuurlijk, ongeorganiseerd en wild

De natuur is "in charge" en de omstandigheden zijn uitdagend. Er is geen afleiding, geen internet en tijdens de trektocht weinig comfort. En toch is er alles wat je echt nodig hebt. Je kunt kiezen tussen een vier- of zesdaagse wandeltocht door Ngorongoro Krater Hoogland, lees verder

Accommodaties

We slapen in lichtgewicht tenten en de laatste nacht in een safaritent op Migombani campsite in Mto wa Mbu.

Heb je zin? Vraag de offerte en datum

Wie gaat er mee op reis?

Onze deelnemers komen uit: bank- en verzekeringswezen, onderwijs, welzijnswerk, overheid, eigen bedrijven, wetenschap, gezondheidszorg en energie bedrijven. 

Outplacement en zakelijke coaching

Managers/leidinggevenden/medewerkers/zzp

De kosten voor een coaching reis worden door meerdere factoren bepaald, o.a. aantal personal coaching-mindfulness sessies in de reis. In overleg stellen we de coachingsdoelen op. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of afdeling P&O/HR, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coaching-mindfulness reis (deels) vergoeden.

Lees ook over de andere financiële middelen.

​​​Neem initiatief: en bel 0639804150

€ 4795,-

De kosten van de 8-daagse leiderschapsreis 

 • € 4.795,- bij solo deelname
 • € 2.975,- per persoon bij deelname 2 personen

De kosten van de 10-daagse leiderschapsreis 

 • € 6.070,- bij solo deelname
 • € 3.850,- per persoon bij deelname 2 personen

100% aftrekbaar via de werkkostenregeling, vrijgesteld van btw via de bijzondere regeling reisbureaus.

Optioneel Tarangire wildpark (dagtocht)
€ 99 voor 1 persoon
€ 82 per persoon bij 2 personen

Optioneel Ngorongoro krater wildpark (dagtocht)
€ 534 voor 1 persoon
€ 319 per persoon bij 2 personen

Verlenging Serengeti (3 dagen):
€ 1.450 voor 1 persoon
€ 990 per persoon bij 2 personen

Inbegrepen in de reis:

 • het coaching programma leiderschap door Alina 
 • alle entreegelden voor nationale parken, wandelkosten, activiteiten
 • alle hotel- en kampeerkosten
 • kampeeruitrusting
 • alle maaltijden en water
 • koffie, thee en vruchtensappen tijdens het kamperen
 • alle transport per Toyota Landcruiser

Niet inbegrepen:

 • het vliegticket (indicatie € 800- €1.500)
 • het visum voor Tanzania ($ 50,- op Kilimanjaro)
 • fooien voor de gids/chauffeur, kok, lokale gidsen
 • alcoholische- en frisdranken
 • eventuele coronatesten


De zakelijke reizen vallen onder de reisvoorwaarden van Spirituele Vakantie Reizen.
Bij elke reis onder het kopje prijzen zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen.

Reisschema

Algemene informatie

Hoe zie de Leiderschapsreis eruit?

Het hart van de "of the beaten track" safari wordt gevormd door een vier- of zesdaagse trektocht door Ngorongoro Krater Hoogland naar het beroemde Lake Natron.  Bij een 6 daagse tocht start je in het Zuiden van Ngorongoro. Het unieke van Ngorongoro is dat er iedere dag een ander landschap aan je verschijnt. Zo loop je door een geïmplodeerde krater met een bergketen aan je rechterkant en eindeloze ruimte voor je, langs Masaï dorpjes, door regenwoud met oeroude bomen, over lieflijke zonovergoten heuvels, langs kratermeren, Great Rift Valley met adembenemende uitzichten, door bossen met acaciabomen en de woestijn.

De flamingo’s in Lake Natron

Na deze wandeltocht blijf je twee nachten in Lake Natron, waar de grootste flamingokolonie ter wereld broedt en huist in een bijna surrealistisch landschap. Onderweg naar het meer heb je grote kans tegen een groep giraffes, zebra's of zelfs kamelen aan te lopen. Na Natron keer je terug naar de moderne wereld met een herpakte rugzak.

Verlenging met Ngorongoro Krater wildpark, Tarangire of een driedaagse safari in Serengeti

Een reis naar Tanzania is niet compleet zonder een of meer dagen naar een wildpark. Daarom bieden we, na afronding van het coaching programma optioneel de mogelijkheid van een bezoek aan een wildpark aan: Je kunt kiezen tussen:

1. Tarangire Nationaal Park. Dit is een dagtocht naar een wildpark dat beroemd is vanwege zijn Baobab bomen en grote kuddes olifanten.
2. Een bezoek aan de beroemde Ngorongoro Krater waar veel dieren leven (leeuwen, luipaarden, hyena’s, giraffen, zebra’s, olifanten, kraanvoges en zelfs een zwarte neushoorn.
3. De Serengeti wint al jaren alle prijzen die er te winnen vallen. Het is de “echte” bush van Afrika. Het is de plek waar de wilde dieren het voor het zeggen hebben en onze overleefstrategieën zich kunnen herkennen in het gedrag van dieren.

Je slaapt twee nachten in een accommodatie of camping naar keuze en geloof maar dat het opwindend is om middenin de nacht wakker te worden van een brullende leeuw, jankende hyena's of grazende zebra's naast je tent. Aan het eind van dag 3 vlieg je via Kilimanjaro naar huis terug. Je safari heeft daarmee 10 of 12 dagen geduurd i.p.v. 8 of 10 dagen.

Vraag naar de prijs van de optionele verlenging van een safari naar Serengeti, Ngorongoro krater of Tarangire

Vervoer

Bij Zakelijke Coaching Reizen, boek je de vlucht en de reis apart. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

De locatie » Ngorongoro en Lake Natron » » Tanzania

Reiservaringen van deelnemers

Ervaringen 2022

 • Wandeltrekking Ngorongoro persoonlijk leiderschap

  Wandeltrekking Ngorongoro persoonlijk leiderschap

  Ik heb kennis mogen maken met dit avontuur, zowel de trip door het prachtige Tanzania als door mijn innerlijk/mind. Ik kan het iedereen aanbevelen om dit avontuur aan te gaan onder de bezielende begeleiding van Alina.
  Al mijn boekenwijsheid hebben invulling en betekenis gekregen. Ik heb het stukje goud in mijzelf gevonden.

  Ik heb Alina leren kennen als iemand die natuur en coaching prachtig samenbrengt en een duidelijk coachingprogramma heeft zonder dat je het gevoel hebt in een stramien te zitten. Kernwoorden zouden zijn, rust, ruimte, nieuwe inzichten en verhelderend.

  Nogmaals onwijs bedankt voor de inzichten.
  Paul Heuker, Nederland (april 2022)

Ervaringen 2019

 • Individuele coachingsreis Tanzania

  Een levensveranderende ervaring 

  Een week, waarin ik echt over mezelf leerde door de juiste gekozen verscheidenheid aan technieken (coaching, meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen) die zorgvuldig werden ingezet om mijn persoonlijke doelstellingen te dienen.

  De locatie ligt in de stad Mwanza, het heeft een geweldige tuin en combineert de natuur met een meer levendige hoek van de stad. Alina zorgde ervoor dat ik me echt thuis voelde en liet me de schoonheid van Mwanza zien.

  In mijn reis daarna, was het Alina die me verbond met geweldige locals die me het echte Tanzania lieten zien. Op basis van haar aanbevelingen heb ik geweldige en adembenemende plaatsen bezocht.

  Haar kennis van Tanzania, passie om contact te maken met de lokale bevolking en te rijden buiten de gebaande paden / deel uit te maken van de ware natuur, heeft mijn reis in Tanzania onvergetelijk gemaakt !!

  HEEL ERG BEDANKT Marieke

 • Individuele Coaching-Mindfulnessreis met Safari

  Individuele Coaching-Mindfulnessreis met Safari

  Voor mij was deze reis levensveranderend op een hele subtiele, maar diepgaande manier. Alina laat je het echte Tanzania zien, horen, ruiken, proeven en voelen. De overweldigende natuur die zich met elke stap aan je onthult en elke keer anders is, de unieke mensen die op je pad komen, mijn reisgenoten, de onvergetelijke ontmoetingen met de kinderen, de close encounters met de dieren, de lol, de ruimte en de stilte, het is allemaal even onvergetelijk.

  Het mindful aspect van het avontuur verhoogt je zintuigen en zet je met beide benen op de grond en bovenal in het nu. Wees niet verbaasd als je hart af en toe overstroomt en blijft stromen en je niet kunt stoppen met grijnzen, zoals ik.

  Ik ontdekte mijn innerlijke nomade die niets meer of minder nodig had dan wat er op dat moment was. Heel wat voor iemand die op voorhand dacht niet te houden van tentjes, groepsreizen, dagenlang niet douchen, poepen en plassen in een gat en nog wat van die dingen. Ik had niets willen missen of ruilen.

  Het was extatisch en bevrijdend tegelijk. Mijn mindful adventure in Tanzania is voor altijd in mijn hart. Dus boek deze reis, jump in, met hoofd, ziel en hart!

  K. Koppenol

Ervaringen 2018

 • Loopbaan coaching reis Tanzania

  Loopbaan coaching reis Tanzania

  Op 18 oktober 2019 kwam ik aan op het vliegveld in Mwanza en werd daar heel hartelijk ontvangen door Alina en Rama. Na wat gedoe met mijn koffer reden we naar het huis waar ik een week zou verblijven.

  Daar aangekomen werd ik weer heel hartelijk ontvangen, dit keer door twee spring-in-het-velds van een honden. Ook zij zouden mijn lieve vriendjes worden die week. De ontvangst was heel fijn en warm en ik kreeg meteen lekker te eten.

  Het eten werd verzorgd door Leonarda die de hele week voor mij zou zorgen. Lief mens en ik ben heel goed verzorgd door haar. De week die ik heb doorgebracht bij Alina bestond uit gezond en lekker eten, Yoga en beweging, ademhalingsoefeningen en coaching.

  Alina is een hele goede coach die het programma afstemt op de behoefte die er is. Mijn coaching was behoorlijk diepgaand en ik heb geleerd de pijn te voelen in plaats van te vermijden.

  Je woont eigenlijk een week samen dus je praat veel met elkaar maar behalve dat heb ik ook echt enorm veel gelachen. Alina is de beste coach die er is maar ze is privé ook lekker chaotisch soms. Sleutels zijn altijd kwijt, denk erom dat ze je vertelt hoe de douche werkt (anders douche je koud hahaha) en pas op dat ze je niet buitensluit op het terras als je later naar bed gaat.

  Mijn week met Alina was super en ik heb er echt heel veel aan gehad. Ik raad het iedereen aan die op een punt is gekomen dat je echt iets in jezelf wil veranderen. Ik zeg nu tegen mijn vrienden: "er is een Annemieke voor- en een Annemieke na Tanzania" en die tweede is een stuk gezonder kan ik zeggen dankzij mijn coaching vakantie bij Alina.

  Gun het jezelf zou ik zeggen. Tenslotte wil ik ook alle mensen om Alina heen bedanken zoals Leonarda, Rama en zijn zoon, zij hebben mij een onvergetelijke dag op de Serengeti bezorgd ook zeer aan te raden.

  Bedankt, ik koester de coaching week for ever! Annemieke. Z (docente)

Klimaat

Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In hoog gelegen gebieden - zoals Serengeti en Ngorongoro - koelt het in de nacht af. 
Van september tot en met december wordt het warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens.
Van januari tot maart is het warm en droog.
Best reistijd voor Tanzania is:
De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes. 

Geld

De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 TZS.
Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en worden vaak zonder problemen geaccepteerd. Zorg er echter wel voor dat je altijd voldoende kleine coupures op zak heeft voor kleine transacties en taxi’s, aangezien het verkrijgen van wisselgeld soms problematisch kan zijn.

Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards vaak gelimiteerd, zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak heeft.

Geld opnemen kan in Tanzania met je Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten.
Denkt er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat jij deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. 

Visum

Je hebt een visum nodig, vraag deze hier aan

Gele koorts vaccinatie en Cholerastempel

Vraag dat hier aan, meer info over de vaccinatie

Reis Verzekeringen

Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

Als je ziek wordt

Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Zakelijke Coaching Reizen.

Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier...


Je bericht wordt verzonden...