Burn-out Herstel Ayurveda reis Sri Lanka

Vanaf € 3449,-

   Burn-out Herstel Ayurveda reis in Sri Lanka

   Een burn-out is complex en niet zomaar opgelost. Bedenk maar eens hoe lang je ‘onderweg bent geweest’ naar je huidige situatie. Een Burn-out is dus ook zomaar niet opgelost. En een quick fix voor burn-out bestaat niet. 

   Om echt te herstellen van je burn-out heb je inzicht nodig hoe je het nu anders kan gaan doen. In deze reis krijg je een andere kijk op jezelf, je werk en je leven! 

   Waar heb jij last van?

   Burn-out kan gepaard gaan met andere klachten zoals: stress, vermoeidheid, hoofdpijn, hormonale, gewrichten, overgewicht en onrust. Herkenbaar?

   Wat gebeurt er als je niets doet met je burn-out?

   Tijdens je burnout werk je door, dat is niet verstandig en behulpzaam. Kan het zijn dat je de ernst van de situatie nog niet door hebt? Je wordt o.a. vermoeider, weinig focus, je piekert en je hebt een kort lontje.
   De eerste stap naar herstel is herkennen en erkennen dat jij je situatie niet meer onder controle hebt! De tweede stap is dat je stopt met werken, deze verantwoordelijkheid loslaat en de juiste hulp zoekt!

   Wij bieden de juiste hulp

   En wij bieden de juiste hulp, we nemen je mee op reis waar je herstel gaat beginnen. Ook een burnout is op te lossen.

   Je gaat naar Sri lanka voor een 15 of 21 daagse yoga, meditatie & professionele Ayurvedische -behandelingen, met goede voeding en behandelingen die je helpen te ontstressen. De Ayurveda reis een hoge kwaliteit waarde!

   Persoonlijke Impact

   Je krijgt inzicht in de impact van voeding en leefstijl in je leven en werk. Door meer te gaan leven en te eten volgens wie je bent, je type (Vata, Pitta of Kapha) en vertrouwd te raken met jezelf kom je weer in balans.

   Kom tot rust met Yoga & Meditatie

   Tijdens de kuur moet je lichaam worden versterkt en volledig tot rust komen. Daarom vinden er dagelijks yogalessen plaats als onderdeel van de kuur, die overeenkomen met het (beginners)niveau. Er is ook twee keer per week een Kundalini Yoga-les en geleide meditaties met de boeddhistische monnik. Bekijk het reisschema

   Wat is Ayurveda

   Ayurveda is een geneeskunst die ongeveer 5000 jaren oud is. Het is een holistische gezondheidssysteem en behandelt het leven in zijn geheel. Ayurveda combineert fysieke, mentale, psychische en spirituele aspecten met als doel balans te brengen in lichaam, geest en ziel. Ayurveda wordt door de WHO erkend als een traditionele geneeskunde.

   Je krijgt een individueel genezingsprogramma

   Panchakarma is een allesomvattend maar individueel genezingsprogramma op basis van je gezondheidstoestand en je constitutie en wordt uitgevoerd door professionele artsen. Als onderdeel van je individuele kuur krijg je dagelijks 5-7 behandelingen/massages. Deze omvatten verschillende Ayurvedische oliemassages, bloemen- of kruidenbaden in de open lucht, maskers, peelings, een stoombad en een breed scala aan speciale behandelingen zoals Shirodara, Shiro Lepa of Kati Vasti.
   De artsen schrijven de behandelingen voor volgens je constitutie, behoefte en wens.

   Koken en voeding

   Er is ook een kookworkshop en dagelijks krijg je uitleg over de gebruikte ingrediënten. Wij kunnen inspelen op alle wensen en intoleranties. De prijzen zijn inclusief alle maaltijden, drankjes en alle behandelingen, workshops en begeleiding. Elke ochtend krijg je een pot Ayurvedische kruidenthee en een pot Ayurveda gekookt warm water. Het vriendelijke personeel voorziet u overdag graag van extra fruitsmoothie of -sap of een verse kokosnoot. Zie ook het reisschema!

   Wat levert de reis je op?

   • Kennis van de Ayurveda
   • Meer bewustwording over wie je bent en wat je doet
   • Je gaat meer reflexteren (en relativeren)
   • Je leert je eigen valkuilen herkennen
   • Je gaat meer ontspanning toe laten en ervaart wat dit met je lichaam en geest doet
   • Je eventuele klachten verminderen of verdwijnen
   • Je komt weer in balans, je voelt je lichter en zuiverder en krachtiger
   • Na de retreat heb je genoeg tools om kwaliteit van leven te behouden/continueren

   Resort

   Op het prachtige kleinschalige Resort leef je met andere gasten in harmonie met de natuur, en niet alleen omdat het adembenemende eiland aan de Indische oceaan, voor de deur ligt en het ruime resort omgeven is door tropische planten en bomen. Met het mooie eiland voor de deur kan je dagelijks de zonsopkomst en de zonsondergang ervaren. Dagelijks krijg je drie heerlijke, verse glutenarme maaltijden per dag met regionale en seizoensgebonden ingrediënten, die voor je worden bereid in de Ayurveda-keuken.

   Extra is:

   Dagelijks krijg je uitleg over de gebruikte ingrediënten over je voeding. Zij kunnen inspelen op alle wensen en intoleranties. De prijzen zijn inclusief alle maaltijden, drankjes en alle behandelingen, workshops en begeleiding. Het vriendelijke personeel voorziet je overdag graag van extra fruitsmoothie of -sap of een verse kokosnoot.

   Wil je meer informatie?

  • De prijzen zijn voor 14 dagen,:

   • 1 pers kamer €3449,- luxe kamer met airco
   • 1 pers. op een 2 pers. kamer is €3649,- luxe kamer mer airco

   Prijs voor 21 dagen: €4549,- voor een luxe kamer met airco

   De juiste prijs kan pas berekend worden als we je vluchtgegevens hebben. Dan weten we wat je aankomst en vertrektijd is. de behandeling start op de dag van aankomst.

   Inclusief

   • Ayurveda voeding (Singalese keuken)
   • 5 tot 7 behandelingen op een dag
   • Consulten met Ayurvedische dokter
   • Meditaties/Kundalini Yoga
   • Workshops
   • Ceremonies
   • Dagelijks krijg je schone handdoeken en een sarong om te dragen zodat je eigen kleding niet onder de olie komt.

   Je hebt vrije tijd genoeg voor het bezoeken van een tempel, een bijzondere theeplantage. Ook een safari kan extra geboekt worden.

   Exclusief

   • Vliegtickets;
   • Vervoer van en naar het vliegveld;
   • €50,- boekingskosten en reisgarantie;
   • Extra excursies, drankjes en eten buiten het resort
   De zakelijke reizen vallen onder de reisvoorwaarden van Spirituele Vakantie Reizen.
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Reisschema

   1 Voor het ontbijt
   Voor zonsopgang staan we op, circa 5.30 uur je start met een de ochtendmeditatie. Om 7.00 uur verwelkomen we de dag met een gezamenlijke yogales. Je krijgt Traditionele yogalessen met ervaren yogi's en Kundalini yoga twee keer per week met onze boeddhistische monnik. Thee en Ayurveda-water wachten op je aan de deur van je kamer, zodat je goed gehydrateerd aan de dag kunt beginnen.

   2 Ontbijt
   Elke ochtend om 08:00 uur krijg je je Ayurvedische ontbijt vers bereid met regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Heb je speciale wensen of heb je last van intoleranties, dan houden wij daar uiteraard rekening mee. Na het ontbijt ontvang je, indien nodig, individuele geneeskrachtige kruiden van de Ayurveda-artsen.

   3 Behandelingen
   Sommige van je behandelingen beginnen in de ochtend. Er zijn twee hoofdconsulten aan het begin en einde van de retraite, maar de artsen zijn altijd beschikbaar als je iets nodig hebt, vragen hebt of tussendoor een check-up wilt. Dit is vooral waardevol bij een Panchakarma-kuur.

   4 Lunch
   Om 13.00 uur wordt de lunch geserveerd. De verscheidenheid van de Singalese keuken wordt niet alleen voor je bereidt, maar ook uitgelegd door een arts. Zo weet je altijd wat er op je bord komt en begrijp je waarom je deze specifieke maaltijd krijgt.

   5 Behandeling
   Van 14.00 uur tot 17.00 uur is het weer tijd voor behandelingen. Uit een verscheidenheid aan traditionele Ayurvedische behandelingen selecteren de artsen precies die behandelingen die je nodig hebt om je evenwicht te herstellen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld verschillende Ayurvedische oliemassages, kruidenstempelmassages, bloemen- of kruidenbaden, maskers, peelings, een stoombad en een breed scala aan speciale behandelingen zoals Shirodara, Shiro Lepa of Kati Vasti.

   6 Diner
   Om 18:00 uur staat het diner klaar. Met deze maaltijd word je weer verwend met lokale lekkernijen, waardoor je tijdens deze ontgiftingskuur niet bang hoeft te zijn voor te veel trek. Dit zou sowieso niet Ayurvedische verantwoordt zijn.

   7 Na het eten
   Na het eten is het tijd om te ontspannen. Naast workshops die je meestal in de ochtend of middag doet, is er nu tijd voor de avondmeditatie in de yoga shala. Hier kun je geleide meditaties en ceremonies verwachten van onze boeddhistische monnik.
   Tijdens je verblijf heb je weinig eigen kleding nodig. Dagelijks krijg je schone handdoeken en een sarong om te dragen zodat je eigen kleding niet onder de olie komt.

  • De beste vliegmaatschappij is Qatar: Amsterdam - Colombo, 1 tussenstop (1.5 uur) in Doha.
   Totale reisduur is dan ca. 13 uur.

   Je kan worden opgehaald
   Transfer vliegveld Colombo - naar lokatie is per auto- duur 3 duur kosten € 120,- voor enkele reis. Wanneer er meerdere personen komen dan worden deze kosten gedeeld.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Burn-out herstel coaching Indonesië
    08 mei 2024

    Erkenning voor mijn Burn-out

    Aan het begin van mijn burn-out overviel alles me. Moeite met het erkennen van de burn-out, schuld naar mijn omgeving en ook schaamte dat ik het zover heb laten komen.

    Streng als ik ben voor mezelf, ben ik op zoek gegaan naar iets wat me zou dwingen om het herstel echt aan te gaan. Als het ware af te trappen. Out of the comfort zone. En zo kwam ik bij www.zakelijkecoachingreizen.nl terecht. In een persoonlijke telefonische intake met Diana, heeft ze met me meegedacht over wat in mijn situatie het beste zou kunnen passen. En waar ik keek naar korte reizen naar Spanje of Italië, kwam zij met het idee van een burn-out herstel reis in Indonesië; een retraite van 10 dagen wat ik zelf totaal niet overwogen had.

    In de burn-out, en zeker in het begin, is alles warrig en onoverzichtelijk. Diana heeft me goed begeleid in de te nemen stappen en in contact gebracht met Margo. En dat was een gouden greep. De reis (drie dagen heen en drie dagen terug), de locatie, de totaal andere setting, het klimaat, de 10 dagen retraite en vooral de locatie en de mensen daar hebben me enorm geholpen om te landen. Ik kon niet anders dan tot rust komen. En de gesprekken met Margo en de persoonlijke en gerichte activiteiten hebben me goede inzichten gegeven om in Nederland mee verder te gaan.

    Waar ik vooraf opzag tegen de reis naar Java, was dat juist een heel fijn onderdeel. Ik kwam even uit mijn hoofd. Zoveel te zien en zo anders. Maar ook ontspannen genoeg om me tijdens de reis niet gestrest te voelen. Grotendeels kwam dit door de goede begeleiding van Margo wat me op voorhand al een ontzorgt gevoel gaf. Ik hoefde me nergens druk om te maken.

    Ik ben heel blij dat ik mezelf dit 'cadeau' heb gegeven. De weg naar volledig herstel is nog pittig, maar ik weet niet of ik het zonder mijn retraite met zelfliefde en geduld had kunnen aangaan. En daarom raad ik iedereen die het zichzelf gunt om tot rust te komen, om jezelf weer terug te vinden en te landen zodat je kunt overzien wat de keuzes zijn die jij voor jezelf moet maken, aan om een mooie reis met doel en inhoud te maken.

    Bart (Ondernemer)

   • Ik ben tot rust gekomen in Sri Lanka
    26 jan 2024

    Ik ben tot rust gekomen

    Het resort in Sri Lanka is een geweldige plek. Het terrein is prachtig met veel bloemen, schattige eekhoorns en soms zelfs apen, met een mooi zwembad en de behandelingen zijn geweldig. Personeel is zeer vriendelijk en staat altijd met een glimlach voor je klaar. Het eten is heerlijk. Gezond en vol van smaak en bereid volgens de Ayurvedische principes.

    Op sommige avonden zijn er extra dingen zoals Sri Lankaanse kooklessen en begeleide meditatie van een meditatiemeester en een monnik.

    De behandelingen worden allemaal gepland rond je individuele behoeften en omstandigheden en er is regelmatig overleg met de plaatselijke Ayurvedische artsen. De behandelingen worden zeer goed uitgevoerd door gekwalificeerde, ervaren therapeuten die echt weten wat ze doen. Ik ben echt tot rust gekomen en ben van mijn lichamelijke klachten af.

    M. Boere

   • Burn-out Herstel Zeilen
    20 dec 2023

    Ik heb al langer een burn-out en helaas werk ik al een jaar niet meer.

    Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in een toch een beperkte ruimte.

    Gelukkig voelen de coaches Martin en Lisa op bijna perfecte wijze aan wat jij als deelnemer nodig hebt, om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf te zijn, dat was ook wat ik nodig had.

    Ik was het contact met mezelf kwijtgeraakt en durfde het deze week weer aan te gaan. Stap voor stap kreeg ik weer vertrouwen en voelde me energieker worden. Ook het plan naar mijn werk hebben we uitgestippeld en mijn werkgever heeft dit ook geaccepteerd. Ik ben er nog niet maar heb hoop en doelen!

    Ik zou zeggen: Voor iedereen die om wat voor reden is uitgevallen op het werk en zichzelf weer een beetje op de kaart wil zetten: Durf de stap te maken!

    Deze reis heeft mij in ieder geval heel veel gebracht! Dank jullie wel, Martin en Lisa voor deze onvergetelijke reis en geweldige belevenis!

    Fred.W
    Projectmanager

   • Burn-out reis Spanje
    30 jun 2023

    "Na een moeilijke en zware periode waarvan ik ook op mijn werk behoorlijk last had, besloot ik een retraite week te boeken via Zakelijke Coaching Reizen.

    Deze week in Spanje was een geweldige en bijzonder fijne ervaring wat mij heel veel hulp en inzichten heeft gebracht.  
    Mede hierdoor ben ik de kracht en energie weer aan het terugkrijgen.

    Voor mij een turning-point  geweest!"

    P. Voogt

   • Individuele Coaching-Mindfulnessreis met Safari
    04 apr 2019

    Individuele Coaching-Mindfulnessreis met Safari

    Voor mij was deze reis levensveranderend op een hele subtiele, maar diepgaande manier. Alina laat je het echte Tanzania zien, horen, ruiken, proeven en voelen. De overweldigende natuur die zich met elke stap aan je onthult en elke keer anders is, de unieke mensen die op je pad komen, mijn reisgenoten, de onvergetelijke ontmoetingen met de kinderen, de close encounters met de dieren, de lol, de ruimte en de stilte, het is allemaal even onvergetelijk.

    Het mindful aspect van het avontuur verhoogt je zintuigen en zet je met beide benen op de grond en bovenal in het nu. Wees niet verbaasd als je hart af en toe overstroomt en blijft stromen en je niet kunt stoppen met grijnzen, zoals ik.

    Ik ontdekte mijn innerlijke nomade die niets meer of minder nodig had dan wat er op dat moment was. Heel wat voor iemand die op voorhand dacht niet te houden van tentjes, groepsreizen, dagenlang niet douchen, poepen en plassen in een gat en nog wat van die dingen. Ik had niets willen missen of ruilen.

    Het was extatisch en bevrijdend tegelijk. Mijn mindful adventure in Tanzania is voor altijd in mijn hart. Dus boek deze reis, jump in, met hoofd, ziel en hart!

    K. Koppenol

  • Sri Lanka is een land en eiland in de Indische Oceaan, ten zuidoosten van India. Het eiland kent een combinatie van tropische klimaten, waarbij de neerslagperiodes en de hoeveelheden neerslag bepalend zijn voor het onderscheid tussen het regenwoudklimaat, het tropisch savanneklimaat en het tropische moessonklimaat. De hoogste regionen – de bergen in het zuidelijk centrale deel, zoals de 2524 meters tellende Pidurutalagala (de hoogste berg van Sri Lanka) – kennen een warm mediterraan klimaat vanwege de lagere temperaturen die in deze gebieden geregistreerd worden.

   Moesson

   Sri Lanka telt twee moessonperiodes: de zuidwestmoesson (‘yala’), die vanaf half mei tot eind september waait en in het zuidwesten en westen van Sri Lanka veel regen brengt, en de noordoost moesson (‘maha’), die vanaf oktober tot half april waait en op het hele eiland voor redelijk grote hoeveelheden neerslag zorgt, met name in oktober, november en december. Tijdens de zuidwestmoesson blijven het noordoosten en het oosten van het eiland vrij droog, omdat de bergen op het centrale deel van Sri Lanka ervoor zorgen dat de neerslag de andere kant van het eiland niet kan bereiken.

   Temperatuur

   Op het overgrote deel van Sri Lanka liggen de temperaturen vrijwel het hele jaar rond de tropische grens van dertig graden. In het noordoosten zijn de verschillen tussen zomer en winter iets groter. In de zomermaanden is het daar gemiddeld ongeveer 34 graden en in de wintermaanden liggen de maximumtemperaturen rond de 28 graden. In het zuidwesten zijn de verschillen op jaarbasis veel kleiner. 

   Corona

   Je hebt geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel- of testbewijs) meer nodig om naar Sri Lanka te kunnen reizen of terug.

   Betaalmiddelen

   De munteenheid van Sri Lanka is de Sri Lankaanse roepie (LKR). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 20, 50, 100, 500, 1000, 2000 en 5000 LKR. Al deze biljetten worden veelvuldig gebruikt en je kunt deze over het algemeen zonder problemen uitgeven. Biljetten van 2000 en 5000 LKR zijn soms niet handig voor kleine aankopen, omdat er niet voldoende wisselgeld gegeven kan worden. Zorg er dus voor dat je voldoende kleine coupures op zak heeft.

   Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards veelal gelimiteerd, zorg er dus voor dat je altijd voldoende contant geld op zak heeft.

   Geld opnemen kan in Sri Lanka met uw Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten. Denkt er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat je deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. 

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Ayurveda Resort » » Sri Lanka

  Je gaat naar een klein resort met drie hoofdgebouwen, het therapiecentrum en het zoutwaterzwembad liggen genesteld in een prachtige tuin. Een toegangspoort tot de holistische wereld van Ayurveda en een echt gevoel van welzijn.

  Je krijgt een hoge kwaliteit en een fijne gastvrijheid. Het team spreek Engels.