Burn-out Herstel Traject met Zeilen

Vanaf € 3449,-

   Burn-out Herstel Traject met Zeilen

   Heb je in je leven te maken met een situatie waardoor je de grond onder je voeten bent kwijtgeraakt of dreigt kwijt te raken? Dan biedt deze zeilreis je de mogelijkheid om te herstellen en je te bezinnen op verleden, heden en toekomst. Door letterlijk afstand te nemen van je thuissituatie en alles een week ‘te laten varen’, ervaar je de helende kracht van het meebewegen op de golven van de oceaan. Een mooie metafoor voor jouw leven.

   Martin en Lisa zullen er alles aan doen om je thuis te laten voelen aan boord van hun zeiljacht en je tegelijkertijd helpen om de bagage die je niet meer nodig hebt, los te laten en overboord te gooien. Door het zeilen ben je nagenoeg de hele dag buiten en dat werkt helend. Aansluitend op de herstelweek krijg je nog vier maanden ondersteuning in de vorm van vijf online gesprekken van één tot anderhalf uur.

   Bewustwording

   In onze huidige samenleving staan we bijna allemaal bloot aan te veel prikkels, zonder dat we ons dat altijd bewust zijn. Dat kan leiden tot een overprikkeld of ontregeld brein met alle gevolgen van dien, zoals lichamelijke, mentale en emotionele klachten. Als deze klachten niet serieus genomen worden kunnen ze schadelijk zijn voor je gezondheid.

   Denk hierbij bijvoorbeeld aan (chronische) vermoeidheidsproblemen, slaapproblemen, angststoornissen, een chronische ziekte, burn-out of hartfalen. Het is niet gemakkelijk om gezond te blijven in onze huidige samenleving. Het vraagt om een bewuste leefstijl en vaardigheden die we meestal niet op school hebben aangeleerd.

   Als je lichaam op een goed moment letterlijk aangeeft dat je niet op de ingeslagen weg verder kunt, wordt het tijd om beter naar jezelf te gaan luisteren én beter voor jezelf te gaan zorgen.

   Zeil je mee op een stukje wereldreis?

   • Januari 2024 – maart 2024: Kaapverdië
   • September 2024 – november 2024: Suriname 
   • December 2024: Caribisch gebied, Tobago – Grenada
   • In 2025 kun je in de volgende landen bij Martin en Lisa opstappen
   • Januari 2025 – maart 2025: Caribisch gebied, Martinique
   • April 2025 – mei 2025: Caribisch gebied, Guadeloupe 
   • Mei 2025: Nederlandse Antillen, Bonaire.

   Fred: Ik zou zeggen, voor iedereen die om wat voor reden is uitgevallen op het werk en zichzelf weer een beetje op de kaart wil zetten: Durf de stap te maken! 

    

   Herken je één of meer signalen?

   • Je ervaart een hoge werkdruk en neemt onvoldoende tijd om tot rust te komen;
   • Je hebt steeds vaker conflicten met mensen op je werk en/of thuis;
   • Je kunt niet benoemen waar je behoefte aan hebt omdat je het niet weet;
   • Je voelt je uitgeput en opgebrand;
   • Je hebt het idee dat je bijna niets (meer) kunt en nauwelijks betekenis hebt.

   Dit betekent tijd voor actie! Gun jezelf weer perspectief en kans op (werk)geluk.

   Resultaten die je mag verwachten

   • Een reset met aanknopingspunten om te kunnen revitaliseren en je werkconditie weer op te bouwen;
   • Nieuwe inzichten waardoor een gevoel van competentie, autonomie en betrokkenheid weer kan groeien;
   • Inspiratie voor een persoonlijke en passende levensstijl;
   • Als je voldoende energie hebt om taken bij het zeilen op te pakken: meer zeilervaring;
   • Een uitgewaaid en verstild hoofd.

   Ervaring van Stef, een succesvol ondernemer totdat Parkinson zijn toekomstplannen in duigen gooide. “Ik heb de achtdaagse zeil- & herstelreis als een fantastische belevenis ervaren.

   Herstel Traject (extra af te nemen)

   De reis maakt deel uit van een herstel-traject van 4-6 maanden. Bestaande uit een kennismakingsgesprek voorafgaand aan de reis. Tijdens dit gesprek bespreken we je actuele werk-conditie en welke doelen wenselijk en haalbaar zijn. Ook verkennen we alvast wat een passende aanpak zou kunnen zijn afgestemd op je (on)mogelijkheden.

   Om je herstel na de bezinningsreis te bevorderen zijn er na afloop van de deze unieke reis, vijf online coachgesprekken, verdeeld over vier maanden. De bijbehorende zelfwerkopdrachten vergroten je herstellend vermogen en vitaliteit.  

   Aanpak van Lisa en Martin

   In deze kleine herberg op zee word je in de watten gelegd omdat je dat waard bent! De holistische en eclectische aanpak van Martin en Lisa is persoonlijk en vooral gericht op een hernieuwde ontmoeting met jezelf. Liefdevolle zorg en aandacht worden gecombineerd met lekker en gezond eten terwijl je uitgedaagd wordt om grenzen te verleggen.

   Martin en Lisa vullen elkaar aan, daar waar dat nodig is en zetten vanuit hun eigen achtergrond verschillende werkvormen in. Martin kan bijvoorbeeld NLP technieken inzetten of beweging bewerkstelligen vanuit een confronterende of provocatieve benadering. Lisa kiest vaak meer voor een creatieve, biografische of oplossingsgerichte aanpak. 

   Je krijgt een individueel en op maat gemaakt programma waarbij verwachtingen regelmatig afgestemd en bijgesteld worden als dat nodig is.

   Dit is maatwerkreis, we nodigen je uit voor een intakegesprek. Neem direct contact op met ons.

    

  • Deze maatwerkreis is vooral geschikt voor individuen die tot rust komen aan zee, sportief zijn aangelegd en een avontuurlijk karakter hebben. 

   Deze reis is geschikt voor zowel medewerkers van kleine en grote organisaties als (zelfstandig) ondernemers en leidinggevenden.  Je  bent de enige gast aan boord bij Martin en Lisa, dat betekent écht optimale aandacht voor jou en je veranderwens.

    

  • Prijzen

   De prijs voor een 8 daagse reis

   €3449,- 

   Inclusief

   • Zeven overnachtingen op een zeiljacht; 
   • Vier keer een warme maaltijd aan boord, alle dagen lunch, ontbijt, frisdrank, water, koffie, thee en tussendoortjes;
   • Indien gewenst: 2x een wandeltocht;
   • Zeiltochten;
   • Brandstofkosten, schoonmaakkosten, eventuele havenkosten etc.;
   • Gebruik van de boot en haar faciliteiten (snorkelspullen, dinghy, surfplankje, zwemvest);
   • Een set van drie handdoeken en een opgemaakt bed bij aankomst;
   • Online kennismakingsgesprek voorafgaand aan de reis;
   • Vijf online coachgesprekken na afloop.

   Exclusief

   • Extra 5 online gesprekkken Herstel traject €595,-
   • Vervoer van en naar het vliegveld;
   • Vliegtickets;
   • Extra excursies, eten en drinken aan wal;
   • €50,- boekingskosten en reisgarantie.

   Als je de herstel- en bezinningsreis optimaal wilt benutten kun je voorafgaand of na afloop een paar dagen een hotelkamer of appartement huren om de omgeving nóg beter te verkennen en de opgedane ervaringen een plek te geven. We geven je graag extra informatie om nog meer mooie plekken in de omgeving te ontdekken.

    

   De zakelijke reizen vallen onder de reisvoorwaarden van Spirituele Vakantie Reizen.
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Lisa en Martin

   Lisa en Martin hebben hun roer een aantal jaar geleden omgegooid. Ze hebben hun banen als docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen opgezegd en hun huis verkocht. Sinds 2022 combineren Martin en Lisa reizen, werken en leven door hun zeilende bestaan. Ze hebben ervaren dat de natuurlijke krachten van zee en wind hen helpen om vaker in het hier en nu te leven. Door een wereldreis te maken willen ze persoonlijk en spiritueel groeien. Jij krijgt de unieke kans om zeilend en wandelend mee te gaan op deze bijzondere levens- en wereldexpeditie.

   Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docent ervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en life coach.

   Lisa is een creatief denker en coach, ze is betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkte ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als pedagogisch medewerker in de gehandicapten- en jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd vaktherapeut (drama), innovator van leren, specialist infant mental health en praktisch pedagogisch gezinsbegeleider. 

    

  • Reisschema

   Reisschema

   Het reisschema wordt in overleg afgestemd en hangt af van jouw lichamelijke en mentale belastbaarheid. Daarnaast hangt het reisschema af van de route die, onder invloed van golven en wind, bezeilbaar is. De eerste reisdag bespreken we de reismogelijkheden en stellen we een passende route samen en bepalen we een prettig en haalbaar dagschema. 

   Je kunt op verschillende plekken in de wereld bij Martin en Lisa aan boord stappen. Dit betekent dat de omstandigheden kunnen veranderen onder invloed van de specifieke locatie.

   In 2024 kun je in de volgende landen bij Martin en Lisa opstappen

   Januari 2024 – maart 2024: Kaapverdië

   September 2024 – november 2024: Suriname 

   December 2024: Caribisch gebied, Tobago – Grenada

   In 2025 kun je in de volgende landen bij Martin en Lisa opstappen

   Januari 2025 – maart 2025: Caribisch gebied, Martinique

   April 2025 – mei 2025: Caribisch gebied, Guadeloupe 

   Mei 2025: Nederlandse Antillen, Bonaire.

  • Bij Zakelijke Coaching Reizen, boek je de vlucht en de reis apart. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Vervoer

   We proberen zo dicht mogelijk met onze zeilboot bij een luchthaven te komen. Zodat je niet al te ver hoeft te reizen. Afhankelijk van de mogelijkheden liggen we in een haven in de buurt of op een ankerplek. Voorafgaand aan je reis delen we onze specifieke locatie via Whatsapp. Zodat je weet hoe je ons kunt bereiken. Bijvoorbeeld met GoogleMaps of  https://www.rome2rio.com/. 

   Zodra je een reis geboekt hebt (en desgewenst al eerder) ontvang je specifieke reisinformatie per e-mail over het leven aan boord van ons zeiljacht. Hier zal ook specifieke informatie beschreven worden over jouw specifieke reisbestemming en de vervoersmogelijkheden.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Leiderschap reis en zeilen
    28 jan 2024

    Leiderschap reis en zeilen

    Een ongelooflijk mooie reis gemaakt met Zakelijke Coaching Reizen! Mijn oog was gevallen op een zeilreis door Kaapverdië. Ik heb eerder gezeild en vind het heerlijk om van eiland naar eiland te varen en dan echt helemaal weg te zijn van de bewoonde wereld. Na mijn inschrijving werd ik gebeld door Diana die mij meer informatie gaf over de reis. Daarbij heeft ze meegedacht over het stukje persoonlijke ontwikkeling waaraan ik zou kunnen werken tijdens de reis. Ze komt warm en oprecht over wat ik als erg prettig heb ervaren. Ook na de reis belt ze even om te checken of alles naar wens is geweest.

    Dan is het zover! Ik mag de reis maken met coaches Martin en Lisa! Niet alleen de zeiltocht door Kaapverdië was bijzonder, maar ook mijn innerlijke ontdekkingsreis. Kun je in één week hardnekkig, tegenwerkend gedrag ombuigen tot een nieuwe en energie-gevende overtuiging en dit ook nog verankeren in een nieuw gedragspatroon? JA!!

    De verandering

    Met Lisa en Martin als coaches is dat mogelijk. Op een heel natuurlijke manier komen diepgaande gesprekken op gang die overgaan in een coachsessie. Zij voelen heel goed aan wat je nodig hebt en zien snel verbanden en patronen. Waar anderen misschien stoppen bij het herkennen en benoemen van gedrag, slagen Martin en Lisa erin om een daadwerkelijke verandering te laten plaatsvinden.

    Zij laten inzien wat er nodig is om afscheid te nemen van het oude gedrag en hoe je het nieuwe gedrag kunt verwelkomen en verankeren. Inmiddels ben ik twee weken thuis en heb ik ook in het normale leven ervaren dat ik niet meer terugval in mijn oude patroon en ik veel positiever en energieker ben. Ik voel me een stuk vrijer in mijn doen en laten.

    De zeilweek heeft helemaal niet zwaar gevoeld, terwijl ik wel flink aan mezelf heb gewerkt. Ik voelde me enorm welkom bij Martin en Lisa, heb heerlijk gegeten en Martin heeft me ook nog eens zeil les gegeven.
    Ik ben heel blij dat ik deze break heb genomen, en kan het iedereen aanraden.

    Dank van Roxanne Berg

     

   • Ik ben tot rust gekomen in Sri Lanka
    26 jan 2024

    Ik ben tot rust gekomen

    Het resort in Sri Lanka is een geweldige plek. Het terrein is prachtig met veel bloemen, schattige eekhoorns en soms zelfs apen, met een mooi zwembad en de behandelingen zijn geweldig. Personeel is zeer vriendelijk en staat altijd met een glimlach voor je klaar. Het eten is heerlijk. Gezond en vol van smaak en bereid volgens de Ayurvedische principes.

    Op sommige avonden zijn er extra dingen zoals Sri Lankaanse kooklessen en begeleide meditatie van een meditatiemeester en een monnik.

    De behandelingen worden allemaal gepland rond je individuele behoeften en omstandigheden en er is regelmatig overleg met de plaatselijke Ayurvedische artsen. De behandelingen worden zeer goed uitgevoerd door gekwalificeerde, ervaren therapeuten die echt weten wat ze doen. Ik ben echt tot rust gekomen en ben van mijn lichamelijke klachten af.

    M. Boere

   • Burn-out reis Spanje
    30 jun 2023

    "Na een moeilijke en zware periode waarvan ik ook op mijn werk behoorlijk last had, besloot ik een retraite week te boeken via Zakelijke Coaching Reizen.

    Deze week in Spanje was een geweldige en bijzonder fijne ervaring wat mij heel veel hulp en inzichten heeft gebracht.  
    Mede hierdoor ben ik de kracht en energie weer aan het terugkrijgen.

    Voor mij een turning-point  geweest!"

    P. Voogt

   • Coach en Support de Coach - Teamleider Training
    24 okt 2022

    Coach en Support de Coach - Teamleider Training

    Diana is een zeer ervaren coach en ik kan bij haar altijd terecht als ik het gevoel heb dat ik vastloop in mijn werk als coach. Zij weet de situatie altijd goed in te schatten en reikt mij mogelijkheden aan om mijn inzicht als coach weer te verbreden en te verdiepen.

    Ze is beschikbaar om even te sparren over een onderwerp, en regelmatig vraag ik ook om een andere werkvorm te leren inzetten in mijn werk. Ik werk al jaren met haar samen en haar kwaliteit die ze inbrengt met al haar ervaring op verschillende vlakken, zowel zakelijk als coachend, is van grote waarde.

    Diana heeft ruime ervaring met groepen-individuen-team-coaches en zij heeft een heldere kijk op mijn vragen, ontwikkeling en technieken, weet het objectief en zakelijk te houden en tegelijk altijd vanuit liefde en respect.

    Marieke P.R. Coach

    Bekijk de training

   • Individuele Coaching Traject Zutphen
    01 sep 2019

    Individuele Coaching retraite Nederland

    Ik vind het heel mooi wat Diana geeft aan mensen. Zij is in staat met de manier waarop zij coacht snel tot de kern te komen en dat doet zij op een hele natuurlijk wijze. Zij zorgt ervoor dat ik in alle rust naar mezelf kan kijken en voelt precies aan waar ik tegenaan loop.

    Diana maakt de coaching heel begrijpelijk en helder, in haar werk met de opstellingen, Voice Dialogue en andere methoden.

    Wat mij verbaasd zijn de opstellingen, dat je buiten je gedachtes kan voelen welke posities je kan innemen. Het heeft mijn positie als moeder wel ruimte gegeven, het is geweldige methode.
    Ook het uittekenen van mijn “delen” die bij me ik horen was enorm verhelderd. De Voice Dialogue oefeningen via de “delen ” in mij te laten spreken was verrassend en effectief. Zoals b.v. de onzekere, de innerlijke criticus of de analyticus in mijzelf beter te leren kennen.

    Ik waardeer Diana, ook omdat zij zichzelf laat zien als mens. Dat maakte voor mij deze 3 daagse wel heel fijn en menselijk.

    Heel veel dank van Monique.V
    Maatschappelijk Werker

   • Individuele Coachingsreis Indonesië
    27 aug 2019

    Coachingsreis Indonesië

    Op 29 december j.l. kwam ik na een nogal heftige periode aan op Karimunjawa. Ontredderd, gestrest, over m’n toeren, mezelf misschien wel even kwijt…. nu 10 dagen later ben ik weer de dame die ik in mijn hart ben. Optimistisch, vrolijk, verbonden, vol vertrouwen, het leven tegemoet lachend…

    Dank Margo, voor mijn prachtige verblijf! Jullie zijn gastvrij en liefde heeft mij weer laten opbloeien en mijn kracht teruggegeven. Ik heb 10 dagen mogen ervaren waar het leven omgaat in al haar simpelheid en contact met de natuur. Jullie maken alles van materiaal wat daar is en jullie leven met weinig. Een mooie spiegel voor mij als Westerlinge.

    Ik raad iedereen aan die voor welke reden ook zichzelf een groot kado wil geven deze coaching reis te doen. Yoga, meditatie, massage, wijsheden, ceremonies, eiland hoppen, paradijsjes bekijken, zwemmen, snorkelen, tot rust komen… alles kan niks moet.

    Het was daarom super! Dankjewel lieve Margo.
    Ik kom graag weer terug! 

    Elsje Smit  

   • Individuele Coaching Traject Zutphen
    27 aug 2019

    Individuele Coaching Traject Nederland

    Met respect, aandacht en ruimte voor je eigen proces krijg je inzicht in de rode draad van patronen en afweer in je leven die je belemmert om te zijn wie je werkelijk bent. Het kunnen herkennen, begrijpen en naast me neerleggen van oude pijn is bijzonder waardevol voor mij. 

    Ik kan nu ingrijpen in vastgeroest belemmerend gedrag en indien nodig de ander erbij betrekken om mij daarbij te helpen. Ik heb tijdens dit personal coaching traject een belangrijke eerste stap gezet richting volledige acceptatie van mezelf, waardoor ik met meer liefde naar mezelf en anderen kan kijken. De tijd van het nieuwe DOEN is aangebroken! 

    Veel dank Bianca
    Leidinggevende


    "Tijdens mijn driedaagse individuele coaching bij Diana heeft zij veel deuren geopend die ik al jaren gesloten had, waarachter ballast zit die ik met me mee draag. Door middel van diverse werkvormen heeft Diana me doen voelen wat ik echt nodig heb, in plaats van met mijn hoofd te bedenken wat goed zal zijn.

    Ze wist een aantal rake conclusies te trekken over de vorming van mijn persoonlijkheid door gebeurtenissen uit het verleden, rollen binnen het gezin stonden hierbij centraal.

    Verder heb ik goede tips gehad voor mijn houding tegenover anderen. Diana heeft me met veel warmte ontvangen, de coaching was niet altijd leuk, maar zeker doeltreffend!"

    veel dank Lies
    Verpleegkundige

   • Individuele Coaching Traject Zutphen
    23 aug 2019

    Individuele Coaching Traject Zutphen

    Ik ben moeder van een zwaargehandicapt rolstoelgebonden kindje en daarnaast jurist bij een grote Nederlandse bank. De situatie thuis is emotioneel zwaar, de zorgen zijn groot en de combinatie en de balans tussen werk en prive kan soms echt moeilijk zijn. Vanuit werk kreeg ik een ontwikkelbudget toegewezen en heb ik gekozen deze aan te wenden voor een persoonlijke coach.

    Door mijn complexe problematiek was ik op zoek naar een coach die bekend en ervaren is in en met mijn specifieke en complexe situatie. Na zorgvuldig zoeken en onderzoeken ben ik bij Diana Bergsma terechtgekomen. En wat ben ik blij met deze keuze!

    Al na het eerste telefoongesprek en kennismaking bleek er een hele goede klik met Diana te zijn en kwam ze al snel tot de kern van mijn hulpvragen. Nu wij een aantal persoonlijke sessies verder zijn, ben ik niets dan lovend over Diana. Ze biedt mij precies wat ik zoek: een praktische, zeer persoonlijke, warme en doeltreffende aanpak. Ik ben echt ontzettend tevreden met haar als mijn coach!

    Mw. mr. I. Blanken 

   • Individuele Coaching Traject Nederland
    04 sep 2018

    Individuele Coaching Traject Nederland

    Ik ben een coachingstraject gestart bij Diana omdat ik vastliep in mijn werk en ik stress- en vermoeidheidsklachten had. Door de sessies bij Diana heb ik meer zicht gekregen op het ontstaan van deze klachten. 

    Ik ben vroeger, als kind, te weinig gezien en heb al vroeg in mijn leven teveel voor anderen moeten zorgen. Daardoor heb ik niet geleerd om te voelen wat goed is voor mij of om mijn grenzen aan te geven. Ik heb teveel verantwoordelijkheid op me genomen op mijn werk en ben perfectionisch. Ik heb mezelf lange tijd overbelast door de hoge werkdruk die er is in de organisatie.

    Diana ziet wie ik ben en doorziet ook mijn 'maskers' of  'programma's', die ik heb ontwikkeld om mezelf staande te houden, maar die uiteindelijk me niet helpen.

    Diana is een levenswijze vrouw die-  met verschillende tools, kundigheid, warmte en humor- laat zien hoe ik kan omgaan met mijn angsten en pijn. Ik leer ook om mezelf de rust te gunnen en lief te zijn voor mezelf. Daarnaast weet in nu ook hoe ik mijn rol als professional beter in kan zetten waardoor ik niet over grenzen ga. 

    Ik ben Diana dankbaar voor de inzichten en ik kan nu verder.
    Moniek v.d.A
    Maatschappelijke werker

   • Coaching reis Frankrijk
    01 sep 2017

    Coaching reis Frankrijk

    Wat was het heerlijk de retraite in Frankrijk, als een warm bad!! Ik vond het heel bijzonder om te zien hoeveel inzicht kunstzinnige coaching/counseling kan geven. Je begint gewoon, kijkt wat er verschijnt en dat zegt dan ineens heel veel over jou. Alle puzzelstukjes uit de afgelopen jaren vielen op hun plaats. Er leek een verbinding te ontstaan. Ook hoe we als groep elkaar versterkten en steunden was hartverwarmend. We hebben gehuild en gelachen. Diana, woorden schieten tekort wat je hebt teweeggebracht.

    Heel veel dank en liefs Rianne
    Professor TU Nederland


    In Zuid Frankrijk heb ik een ongelofelijk mooie reis gemaakt en ik heb mezelf opnieuw uitgevonden. Vanuit vrijheid om te spelen, te dansen en te zingen aan de slag gaan. Niet weten wat het wordt, niet bedenken wat het moet zijn; gewoon gaan! Een heerlijk bevrijdend gevoel! Aan het eind van de retraite hebben we een collage gemaakt over onszelf, ik heb 'm ingelijst en ik laat 'm met trots aan iedereen zien en ik vertel het verhaal van Mariëtte 2.0. "Ik ben hier op de wereld om echt iets moois te doen, vanuit mijn hart met liefde, het gaat niet om de poen...." Ik wil de wereld verbeteren en dat is begonnen op mijn innerlijke reis in Zuid Frankrijk!

    Dank voor die heldere groene ogen, die dwars door mij heen kijken. Dank voor je onvoorwaardelijke liefde en steun. Voor het onbeperkt delen van jouw kennis,  jouw talenten en krachten. Ik wens jou dat je dit werk nog heel lang mag doen in vrijheid, liefde en gezondheid.

    veel liefs en een knuffel Mariette
    Mindfulness trainer


    De reis in mijn leven. Als een stuiterbal stapte ik een vliegtuig in op weg naar het zonnig zuiden. Dat het zo zonnig zou kunnen worden, had ik toen nog geen idee van. Met mooie mensen, ook grote spiegels om me heen heb ik me een week mogen banen in het licht wat me leventje van een andere kant belichtte. En waar ik me weer kon warmen aan alle liefde die er kon stromen. Ik kon weer even bij mezelf komen en voelen dat ik leef! Lieve meiden, jullie dank voor deze bijzondere ervaring en Diana, lieve warme vrouw, dank je wel dat ik mee mocht! tot snel!

    Dank Stef
    Docent


    Ik heb de retraite een heel mooie ervaring gevonden. Zij wisselen heel mooi diepgaande werkvormen en speelsheid af. Als groep waren we heel close waarin iedereen heel duidelijk aandacht aan zijn of haar eigen proces en vragen kon besteden. Ik heb een eerste stap kunnen zetten om meer uit mijn hoofd in mijn gevoel te komen. Super, heel veel dank voor deze opening. Ik ga voortbouwen op m'n stappen.

    Dank van Wouter
    Docent


    Een week samen met bijzondere mensen, op zoek naar verbinding met jezelf en met de ander. Mooie ontmoetingen, indringende ervaringen met familieopstellingen gecombineerd met soundhealings en lichaamswerk. Een verrijkende week. Het heeft mijn hart geopend.

    Dank Rob
    Arts

   • Individuele Coaching Traject Zutphen
    19 mei 2017

    Individuele Coaching Traject Nederland

    Aandacht, confrontatie, goede sfeer, (h)erkenning, evaluatie, winst, geloof, afstand nemen van, ruimte, (zelf)vertrouwen, rust, energie, trots, tranen, scherpe blik, humor, alles mag er zijn én inzicht in mijn ikken.
    Over dit laatste wil ik graag wat delen. Veel mensen zullen het herkennen; in ons hoofd spelen weleens gesprekken af tussen verschillende stemmetjes; onze ikken.

    De meest luide stemmetjes krijgen altijd hun zin. Nou, binnen een paar uur na onze kennismaking kon Diana treffend mijn belangrijkste ikken zo uittekenen. Zittend op de grond tekende ze onder andere: de Perfectionist, de Vechter, de Criticus, de Clown, de Vluchter, mijn Innerlijk kind én de Drammer. (wat mij betreft, is de Engelse versie the Pusher toch net iets vriendelijker)

    Mijn Drammer bracht grootse dingen teweeg: zakelijk succes en een mooi gezin, maar samen met z'n partner Ratio verdrong hij Gevoel wel wat.
    Diana liet me inzien waarom Drammer en Ratio zich zo op voorgrond (moesten) dringen. Maar ook liet ze me ervaren dat Gevoel er is en meer ruimte mag hebben. De eerste aanzet is geweest en het is nu aan mij om de ruimte te creëren.

    Je begrijpt dat Drammer mij daar weinig tijd voor gunt! Maar het komt goed; Drammer accepteert dat ik een nieuw evenwicht zoek.

    Lieve groet Renee v.d.H
    Leidinggevende Unive

   • Individuele Coaching traject Zutphen
    22 jul 2016

    Individuele Coaching traject Zutphen

    Na mijn coaching reis in Spanje, ging mijn proces verder. Er waren deuren geopend die ik vol overtuiging verder wilde gaan onderzoeken. Zo ging ik 10 weken op pad met mijzelf. Om mijn hart te openen en naar mijzelf te kijken. Na de reis voelde ik dat ik dit niet verder alleen kon oplossen en schreef ik Diana een mail. Zo kwam ik 2 dagen naar Nederland om met Diana te kijken hoe ik verder kon gaan.

    Ik kwam bij Diana om een probleem verder uit te werken, maar al snel had ik door dat het veel dieper en verder zou gaan. Zij werkt zeer confronterend en laat mij alles op andere manieren bekijken en doorvoelen. Met huiswerk ga ik overnachten op een bijzonder aangename plaats en de volgende dag gaan we weer intensief verder.

    Op weg terug naar huis heb ik al door dat er wezenlijk iets veranderd is. Maar laat het allemaal nog rustig op me inwerken. Ik heb bijzonder goede tips meegekregen waar ik direct mee aan de slag kan.

    De volgende dagen besef ik pas hoe het echt wel verder doorwerkt en dat het niet blijft bij die 2 dagen. Ik deel Diana nadien mijn ervaring nog mee en ze schrijft me bijzonder warm terug.

    Voor mij is Diana een steun, een soort van moeder, opvoeder, in tijden waar je even een hand aan je zijde wil voelen.

    Komend weekend ga ik ook naar het verdiepingsweekend na onze Spanje reis en kijk hier nu al enorm naar uit. 

    Bedankt van
    Julie de Kinderen uit België
    Coach

  • Klimaat van Kaapverdië

   Kaapverdië bestaat uit een groep van tien eilanden met een aangenaam warm klimaat. 

   Door het constante mooie weer is Kaapverdië het hele jaar door een geschikte zonbestemming en wordt het ook wel de “eilanden van de eeuwige zomer” genoemd. In de weer tabel kan je de temperatuur per maand aflezen en de gemiddelde neerslag samen met het aantal zonuren. Per jaar schijnt de zon hier zo’n 355 dagen.

   Kaapverdië heeft het hele jaar door aangename en warme temperaturen. In de zomer is de temperatuur hoger dan in de winter. Tijdens de zomermaanden ligt de temperatuur zo rond de 29 graden maximaal en tijdens de wintermaanden zo rond de 25 graden maximaal.

   Geldzaken

   De munteenheid van Kaapverdië is de Kaapverdische Escudo, ook wel CVE genoemd. Vrijwel alle banken in Kaapverdië, ongeacht op welk eiland je verblijft, beschikken over pinautomaten. Steeds meer pinautomaten accepteren betaalkaarten met het Maestro logo, maar een deel van de pinautomaten accepteert nog steeds alleen creditcards. In grote resorts worden VISA- en Mastercards geaccepteerd. De kosten voor deze laatsten zijn per transactie wel hoger.

   Mocht geen VISA- of Mastercard tot jouw beschikking hebben, dan is het raadzaam contant geld mee te nemen. Je kunt deze dan wisselen op de luchthaven. Goed om te weten: escudo’s mogen niet uitgevoerd worden. Pin/wissel dus vooral niet te veel.

   Gezondheid

   Op de eilanden Boa Vista en Santiago kunnen heel af en toe malariamuggen voorkomen. Het is raadzaam om je hier ook over te laten adviseren  (https://www.lcr.nl/).

   Om darmproblemen te voorkomen raden we aan rauwe groenten en geschild fruit te vermijden. Ook ijsblokjes en kraanwater vormen een risico. Het is raadzaam om diarreeremmers en ORS mee te nemen voor het geval dat.

   Je hoopt nooit ziek te worden op vakantie, maar mocht dit wel gebeuren dan wil je niet voor financiële verrassingen komen te staan. Een reisverzekering is dan ook aan te raden; sommige behandelingen (zeker in privéklinieken) worden niet of slechts deels vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.

   De zon is in Kaapverdië (ook in de winter!) aanzienlijk krachtiger dan in Nederland. Een zonnebrandcrème met hoge factor is daarom nodig om het risico op verbranding te vermijden.

   In Kaapverdië komen muggen voor die ziektes als zika en denque kunnen overdragen. Het is raadzaam zowel overdag als ’s avonds muggenspray te gebruiken en lange, lichte en ruim vallende kleding te dragen waarmee de huid zoveel mogelijk bedekt wordt.

   Reisdocumenten

   Voor Kaapverdië is een paspoort vereist, afreizen met een identiteitskaart is niet mogelijk. Bij aankomst in Kaapverdië moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn en nog twee lege pagina’s bevatten (voor eventuele stempels).

   Sinds 1 januari 2019 geldt er voor Kaapverdië geen visumverplichting meer wanneer je korter dan 30 dagen in het land verblijft. Er geldt wel een Airport Security Tax (TSA) voor alle Europeanen. Je betaalt de TSA van € 31,- direct na aankomst op het vliegveld. Wil je het liever van tevoren regelen? Dan kun je je online registreren via EASE.

   Taal

   De officiële taal van Kaapverdië is Portugees, al spreken ze – afhankelijk van jouw bestemming – ook vaak Creools. Dit is een Afrikaanse versie van middeleeuws Portugees. In de toeristische gebieden kan je ook aardig uit de voeten met Engels, zeker op Boa Vista en Sal.

    

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Mindelo (Saõ Vincente of Praia (Santiago) » » Kaapverdië

  De locatie 

  Op Kaapverdië hebben we de volgende bestemmingen: Mindelo (Saõ Vincente of Praia (Santiago). De bestemming hangt samen met het tijdstip van je reis. 

  De Kaapverdische Eilanden zijn uitermate geschikt om per zeilboot te verkennen, waarbij ieder eiland haar eigen unieke sfeer en karakter heeft. Kaapverdië staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld en fantastische snorkelplekken. Rond carnaval is Mindelo op Saõ Vincente de place to be. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op San Antaõ en watersportliefhebbers gaan uit hun dak op Sal of Boa Vista.

  De Afrikaanse invloed is duidelijk zichtbaar op Kaapverdië. Er zijn in de hele archipel bijvoorbeeld nauwelijks havens. Er zal daarom waarschijnlijk alleen maar geankerd worden tijdens deze reis. Hierdoor gaat het avontuur meteen van start!  

  Daarnaast is het openbaar vervoer minder goed geregeld en minder betrouwbaar dan velen van ons zijn gewend. Na aankomst op het vliegveld kun je daarom het best een taxi nemen om bij de boot te komen. De taxi is niet zo duur (ongeveer €10,- van de luchthaven naar Mindelo haven bijvoorbeeld) en wel zo comfortabel