Outplacement zeilreis Caraïben

Vanaf € 3849,-

   Outplacement zeilreis Caraïben: Het roer om

   Als je te maken krijgt met een outplacement traject is daar vaak al heel wat aan vooraf gegaan. Je moet het oude loslaten, of je wilt of niet. Als dat niet lukt, verzuur je of je blijft verbeten bezig om vast te houden aan het oude vertrouwde. Soms weet je met je verstand wel wat goed voor je is, maar dan lukt het alsnog niet om de knop om te zetten. Het lukt je niet om aan je herstel te werken of een nieuw leven op te bouwen. Gevoelens van onrecht, niet erkend worden, gekwetstheid kunnen je verlammen of boos maken. Hierdoor weet je niet meer hoe je constructief verder kunt.  Deze zeilreis bied je de mogelijkheid om je te bezinnen op verleden, heden en toekomst. Door letterlijk afstand te nemen van de situatie waarin je terecht bent gekomen, en alles een week ‘te laten varen’, wordt het gemakkelijker om te reflecteren en energiebronnen te vinden. Hierdoor creëer je ruimte om je roer om te gooien en nieuwe kansen te ervaren en te (durven) pakken.

   Martin en Lisa zullen er alles aan doen om je thuis te laten voelen aan boord van hun zeiljacht en je tegelijkertijd helpen om de bagage die je niet meer nodig hebt, overboord te gooien. Door het zeilen ben je nagenoeg de hele dag buiten en dat werkt verfrissend. Aansluitend op de roer-om-week krijg je nog vier maanden ondersteuning in de vorm van vijf online gesprekken van één tot anderhalf uur.

   Incasseren, loslaten en bijsturen

   Tijdens de ROER OM zeilreis sta je stil bij de impact van het proces waar je in zit. Door te voelen wat het met je doet en deze gevoelens toe te vertrouwen aan de immense oceaan ontstaat er ruimte om te relativeren. Hoeveel ruimte wil je eigenlijk aan je werk te besteden? Welke stappen heb je al gezet? Wat zijn aanknopingspunten waar je iets mee kunt of zou willen?

   Vaak is een outplacement traject geen vrije keuze, hierdoor kun je verstrikt raken in een systeem van oud-zeer of oude patronen. Door dit uiteen te rafelen leer je patronen herkennen en krijg je ook zicht op overtuigingen die jou juist wel of niet verder helpen. Tijdens deze reis word je uitgedaagd om afscheid te nemen van belemmerende overtuigingen. Ook dit werkt bevrijdend.

   Als je op zoek ‘moet’ naar nieuw werk kan het wenselijk zijn om je zelfbeeld bij te stellen, te oefenen met nieuwe vaardigheden of een andere houding. Wie weet vind je het ook wel leuk om je te verdiepen in nieuwe kennisgebieden? Kortom: het is noodzakelijk om je opnieuw te bezinnen op je mogelijkheden en onmogelijkheden en te experimenteren. Tijdens deze reis is hier volop gelegenheid voor. Aan de hand van negen metaforische bakens stippel je een wenselijke koers uit voor jezelf waardoor de kans op een passende en leuke baan aanzienlijk toeneemt. Je krijgt weer vertrouwen in je toekomst! 

   Hoe zit de reis in elkaar?

   De reis maakt deel uit van een Op Koers-traject van 4-6 maanden. Bestaande uit een kennismakingsgesprek voorafgaand aan de reis. Tijdens dit gesprek bespreken we je doelen, verwachtingen en haalbare uitdagingen. Ook bespreken we welke stappen je al hebt gezet op het gebied van professionele en persoonlijke groei zodat we hierbij kunnen aansluiten en op voortbouwen. 

   Soms raak je door bepaalde omstandigheden even ‘van koers’, daarom  kun je na afloop van de deze unieke reis, vier online coachgesprekken inkopen, verdeeld over vier maanden. De bijbehorende zelf werkopdrachten vergroten je innerlijke kracht en zelfvertrouwen. 

   Aanpak van Lisa en Martin

   In deze kleine herberg op zee word je in de watten gelegd omdat je dat waard bent! De holistische en eclectische aanpak van Martin en Lisa is persoonlijk en vooral gericht op een hernieuwde ontmoeting met jezelf. Liefdevolle zorg en aandacht worden gecombineerd met lekker en gezond eten terwijl je uitgedaagd wordt om grenzen te verleggen.

   Martin en Lisa vullen elkaar aan, daar waar dat nodig is en zetten vanuit hun eigen achtergrond verschillende werkvormen in. Martin kan bijvoorbeeld NLP technieken inzetten of beweging bewerkstelligen vanuit een confronterende of provocatieve benadering. Lisa kiest vaak meer voor een creatieve, biografische of oplossingsgerichte aanpak. 

   Je krijgt een individueel en op maat gemaakt programma waarbij verwachtingen regelmatig afgestemd en bijgesteld worden als dat nodig is.

   Dit is maatwerkreis, we nodigen je uit voor een intakegesprek. Neem direct contact op met ons.

  • Deze maatwerkreis is vooral geschikt voor individuen die sportief zijn aangelegd, een avontuurlijk karakter hebben en genieten van zeilen en zee.

   Deze reis is geschikt voor zowel medewerkers van kleine en grote organisaties als (zelfstandig) ondernemers en leidinggevenden. Je bent de enige gast aan boord bij Martin en Lisa, dat betekent écht optimale aandacht voor jou en je veranderwens.

  • De prijs voor een 8-daagse reis is 3849,-

   Inclusief

   • Zeven overnachtingen op een zeiljacht; 
   • Coach programma met dagelijkse coachgesprekken én op maat gemaakte werkvormen;
   • Vier keer een warme maaltijd aan boord, alle dagen lunch, ontbijt, frisdrank, water, koffie, thee en tussendoortjes;
   • Indien gewenst: 2x een wandeltocht;
   • Zeiltochten;
   • Brandstofkosten, schoonmaakkosten, eventuele havenkosten etc.;
   • Gebruik van de boot en haar faciliteiten (snorkelspullen, dinghy, zwemvest);
   • Een set van drie handdoeken en een opgemaakt bed bij aankomst;
   • Online kennismakingsgesprek voorafgaand aan de reis;
   • 1 online coachgesprek na afloop.

   Exclusief

   • €450,- coaching pakket van 4 online sessie na afloop 
   • Vervoer van en naar het vliegveld;
   • Vliegtickets;
   • Extra excursies, eten en drinken aan wal;
   • €50,- boekingskosten en reisgarantie.

   Als je de persoonlijke leiderschapsreis optimaal wilt benutten kun je voorafgaand of na afloop een paar dagen een hotelkamer of appartement huren om de omgeving nóg beter te verkennen en de opgedane ervaringen een plek te geven. We geven je graag extra informatie om nog meer mooie plekken in de omgeving te ontdekken.

   Reisschema

   Het reisschema wordt in overleg afgestemd en hangt af van jouw mogelijkheden en wensen. Daarnaast hangt het reisschema af van de route die, onder invloed van golven en wind, bezeilbaar is. De eerste reisdag bespreken we de reismogelijkheden en stellen we een passende route samen en bepalen we een uitdagend en inspirerend dagschema. 

   Je kunt op verschillende plekken in de wereld bij Martin en Lisa aan boord stappen. Dit betekent dat de omstandigheden kunnen veranderen onder invloed van de specifieke locatie.

   Het komende jaar kun je op de volgende plekken bij Martin en Lisa opstappen

   • Augustus 2024 – oktober 2024: Suriname 
   • November 2024 – december 2024: Caribisch gebied, Grenada
   • Januari 2025 – maart 2025: Caribisch gebied, Martinique
   • April 2025 – mei 2025: Caribisch gebied, Guadeloupe 
   • Mei 2025 Caribisch gebied, Grenada
   De zakelijke reizen vallen onder de reisvoorwaarden van Spirituele Vakantie Reizen.
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Lisa en Martin

   Lisa en Martin hebben hun roer een aantal jaar geleden omgegooid. Ze hebben hun banen als docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen opgezegd en hun huis verkocht. Sinds 2022 combineren Martin en Lisa reizen, werken en leven door hun zeilende bestaan. Ze hebben ervaren dat de natuurlijke krachten van zee en wind hen helpen om vaker in het hier en nu te leven. Door een wereldreis te maken willen ze persoonlijk en spiritueel groeien. Jij krijgt de unieke kans om zeilend en wandelend mee te gaan op deze bijzondere levens- en wereldexpeditie.

   Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docent ervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en life coach.

   Lisa is een creatief denker en coach, ze is betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkte ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als pedagogisch medewerker in de gehandicapten- en jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd vaktherapeut (drama), innovator van leren, specialist infant mental health en praktisch pedagogisch gezinsbegeleider. 

    

  • Reisschema

   Reisschema

   Het reisschema wordt in overleg afgestemd en hangt af van jouw (zeil)mogelijkheden en wensen. Daarnaast hangt het reisschema af van de route die, onder invloed van golven en wind, bezeilbaar is. De eerste dag bespreken we de reismogelijkheden en stellen we een passende route samen en bepalen we een uitdagend en inspirerend dagschema. 

   Bij een coach-zeilreis kun je, in grote lijnen, het volgende verwachten. 

   • Starten met ontbijt (meestal rond 8.30 - 9.00 uur);
   • Bespreken thema en programma van de dag (eventueel al een toelichting op de werkvormen);
   • Zeilen naar nieuwe ankerplek of haven en als de weersomstandigheden het toelaten coachgesprek onderweg (idealiter varen we zo'n drie tot vijf uur), of excursie/ wandeling in de omgeving (onderweg lunchen en koffie/thee momenten) 
   • Werken aan persoonlijke doelen aan de hand van werkvormen (soms met begeleiding en soms door zelf aan de slag te gaan) op de boot, op het strand of ??;
   • Verkennen van de omgeving (op eigen gelegenheid) of even rust moment;
   • Diner en ondertussen genieten van de ondergaande zon of sterrenhemel
   • Sterren kijken, spelletjes doen, lezen, puzzelen, muziek luisteren of indien gewenst: op eigen gelegenheid naar de wal. 

   Een coachprogramma op een zeilboot betekent een fluïde programma, bij veel golven of wind is het niet prettig om te schrijven of te knutselen, dan gaan we juist meer in gesprek. Als je erg van zeilen houdt en graag achter het stuur wilt staan zullen we zeilen en coachen scheiden. Als je het 'gewoon lekker' vindt op het water kunnen we deze fantastische omgeving gebruiken om in een reflectie stand te komen en coachgesprekken te voeren. 

   Je kunt op verschillende plekken aan boord stappen. Dit betekent dat de omstandigheden kunnen veranderen onder invloed van de specifieke locatie.

   • Augustus 2024 – oktober 2024: Suriname 
   • November 2024 – december 2024: Caribisch gebied, Grenada
   • Januari 2025 – maart 2025: Caribisch gebied, Martinique
   • April 2025 – mei 2025: Caribisch gebied, Guadeloupe 
   • Mei 2025 Caribisch gebied, Grenada
  • Bij Zakelijke Coaching Reizen, boek je de vlucht en de reis apart. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Vervoer

   We proberen zo dicht mogelijk met onze zeilboot bij een luchthaven te komen. Zodat je niet al te ver hoeft te reizen. Afhankelijk van de mogelijkheden liggen we in een haven in de buurt of op een ankerplek. Voorafgaand aan je reis delen we onze specifieke locatie via Whatsapp. Zodat je weet hoe je ons kunt bereiken. Bijvoorbeeld met GoogleMaps of rome2rio.com.

   Zodra je een reis geboekt hebt (en desgewenst al eerder) ontvang je specifieke reisinformatie per e-mail over het leven aan boord van ons zeiljacht. Hier zal ook specifieke informatie beschreven worden over jouw specifieke reisbestemming en de vervoersmogelijkheden.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Leiderschap reis en zeilen
    09 feb 2024

    Leiderschap reis en zeilen

    Een ongelooflijk mooie reis gemaakt met Zakelijke Coaching Reizen! Mijn oog was gevallen op een zeilreis door Kaapverdië. Ik heb eerder gezeild en vind het heerlijk om van eiland naar eiland te varen en dan echt helemaal weg te zijn van de bewoonde wereld. Na mijn inschrijving werd ik gebeld door Diana die mij meer informatie gaf over de reis. Daarbij heeft ze meegedacht over het stukje persoonlijke ontwikkeling waaraan ik zou kunnen werken tijdens de reis. Ze komt warm en oprecht over wat ik als erg prettig heb ervaren. Ook na de reis belt ze even om te checken of alles naar wens is geweest.

    Dan is het zover! Ik mag de reis maken met coaches Martin en Lisa! Niet alleen de zeiltocht door Kaapverdië was bijzonder, maar ook mijn innerlijke ontdekkingsreis. Kun je in één week hardnekkig, tegenwerkend gedrag ombuigen tot een nieuwe en energie-gevende overtuiging en dit ook nog verankeren in een nieuw gedragspatroon? JA!!

    De verandering

    Met Lisa en Martin als coaches is dat mogelijk. Op een heel natuurlijke manier komen diepgaande gesprekken op gang die overgaan in een coachsessie. Zij voelen heel goed aan wat je nodig hebt en zien snel verbanden en patronen. Waar anderen misschien stoppen bij het herkennen en benoemen van gedrag, slagen Martin en Lisa erin om een daadwerkelijke verandering te laten plaatsvinden.

    Zij laten inzien wat er nodig is om afscheid te nemen van het oude gedrag en hoe je het nieuwe gedrag kunt verwelkomen en verankeren. Inmiddels ben ik twee weken thuis en heb ik ook in het normale leven ervaren dat ik niet meer terugval in mijn oude patroon en ik veel positiever en energieker ben. Ik voel me een stuk vrijer in mijn doen en laten.

    De zeilweek heeft helemaal niet zwaar gevoeld, terwijl ik wel flink aan mezelf heb gewerkt. Ik voelde me enorm welkom bij Martin en Lisa, heb heerlijk gegeten en Martin heeft me ook nog eens zeil les gegeven.
    Ik ben heel blij dat ik deze break heb genomen, en kan het iedereen aanraden.

    Dank van Roxanne Berg

   • Burn-out Preventie reis Spanje
    28 nov 2023

    Burn-out Preventie reis Spanje

    Wil graag vertellen wat een bijzondere reis ik heb gehad in Spanje. Ik ben heel gastvrij ontvangen door Maneesha, haar hond en 5 poezen.

    Het was een mooie innerlijke reis waarin ik mezelf heb terug kunnen vinden. We hebben hele fijne vegetarische gerechten gehad, heerlijk geslapen en de mazzel gehad dat het in november alle dagen 24 graden is geweest.

    Voor mij een vakantie met een gouden randje.

    Hetty Dontje

   • Coach en Support de Coach - Teamleider Training
    24 okt 2022

    Coach en Support de Coach - Teamleider Training

    Diana is een zeer ervaren coach en ik kan bij haar altijd terecht als ik het gevoel heb dat ik vastloop in mijn werk als coach. Zij weet de situatie altijd goed in te schatten en reikt mij mogelijkheden aan om mijn inzicht als coach weer te verbreden en te verdiepen.

    Ze is beschikbaar om even te sparren over een onderwerp, en regelmatig vraag ik ook om een andere werkvorm te leren inzetten in mijn werk. Ik werk al jaren met haar samen en haar kwaliteit die ze inbrengt met al haar ervaring op verschillende vlakken, zowel zakelijk als coachend, is van grote waarde.

    Diana heeft ruime ervaring met groepen-individuen-team-coaches en zij heeft een heldere kijk op mijn vragen, ontwikkeling en technieken, weet het objectief en zakelijk te houden en tegelijk altijd vanuit liefde en respect.

    Marieke P.R. Coach

    Bekijk de training

   • Loopbaancoaching reis in Indonesië
    18 apr 2020

    Loopbaancoaching reis in Indonesië

    Van te voren had ik niet kunnen bedenken wat mij te verwachten stond, ik heb mij volledig opengesteld en heb er van genoten. Deze loopbaancoachingsreis en begeleiding heeft mij veel meer gebracht dan enkel loopbaanbegeleiding, ik ben ook als persoon gegroeid. Alles in z’n eigen tempo, geen overvolle dag planning, heel ontspannen maar oh zo veel gebracht.

    Ik ben heerlijk tot rust gekomen, ik was een controle freak maar heb voor vertrek besloten niet naar de planning per dag te vragen. Ik heb de energie weer door mijn lichaam voelen stromen, ik voeld alles tintelen, geen drukke gesprekken in mijn hoofd, helemaal leeg in de positieve zin, er was geen angst en ik voelde mij heel speciaal.

    Mijn loopbaancoaching  doelen waren: 

    • Ik wil na 24 dienstjaren bij mijn huidige werkgever mijzelf resetten
    • Verwerken van afscheid van dit werk en bedrijf
    • Aandacht besteden aan mijn visie op werken en leven (work-life  balance)
    • Inzicht in mijn talenten en hoe ik deze kan inzetten
    • Bouwen aan zelfvertrouwen

    Ik ben dankbaar voor de coaching

    De dag starten met mijn gevoel, mijn dankbaarheid en mijn doelen uit te spreken. Kansen zien en doen wat ik wil doen zonder over de beren op de weg na te denken. Mij bijtijds terug te trekken en te mediteren.

    Margo is een warme vrouw, ze nam tijd voor me om naar mijn verhalen te luisteren, zij is niet te oordelend en daagde me uit door mij dingen te laten doen waarover ik oordelen had. Ik heb geleerd me openstellen en nieuwe ervaringen op te doen waardoor ik nu zie dat ik meer kan dan ik dacht.

    Ik ging naar een paradijs op aarde

    My secret garden. De eerste nacht werd ik in mijn eigen mooie huisje verrast door een symfonie van wilde dieren. Wat een geluid komt er uit de jungle, ik wist niet wat mij overkwam, zo heftig, ik miste alleen nog een tetterende olifant. Maar het klopte, het klopte met deze magische plek. Alles is liefdevol en met mensenhanden bedacht en gemaakt. De natuur wordt met respect behandeld en je bent echt weg van de bewoonde wereld. Een hele veilige plek.

    De dagelijkse Yoga class was ook voor mij een geheel nieuwe ervaring, een goede kickoff van de dag (na een heerlijke kop koffie natuurlijk) ! Heel fijn om te kunnen doen op deze prachtige plek.

    De snorkling tour was voor mij een hele grote overwinning op mijzelf. Het bezoek aan een onbewoond eiland was ook zeker heel bijzonder, denk er nog vaak aan terug en hoop dit nog eens te mogen doen. De wandeling met Margo was gaaf! Erg opletten waar je volgende stap gezet werd, midden door de jungle; fantastisch! We waren daar met z’n twee en we deden het gewoon. 

    Het eten was een geschenk

    Ik heb ook genoten van de maaltijden, het avondeten was altijd heel divers en zo smaakvol! Elke maaltijd was weer een verassing en een geschenk! Evi en Mur hebben op verzoek ook een keer pandan pannenkoekjes met kokos gemaakt. Toppers in de keuken! Het team was super lief, leuk, grappig. 

    Je bent echt 24-7 in de natuur

    De bungalow is een ruime, schone en veilige plek. Direct aan de blauwe warme zee. Alam Kita is my secret garden. Ik heb geen afscheid genomen, ik kom terug. Ik heb mij heel lang niet zo waardevol gevoeld en zo liefdevol behandeld. Een van mijn leerdoelen was, dat ik tijdens deze retreat wilde ontdekken welke baan bij mij zou passen; ik wilde namelijk een baan waarbij ik me waardevol voel, ik heb het hier mogen ervaren en dat neem ik mee naar mijn volgende baan.

    Mag ik je nogmaals hartelijk danken voor deze bijzonder magische reis. Ik ben echt een ander mens geworden! 

    Angélique Sprenkels (39 jaar)
    Beschikbaar voor dynamische nieuwe uitdaging op HR/office/admin. gebied

   • Individuele Coaching Traject Nederland
    16 apr 2020

    Ik heb geleerd mezelf meer te accepteren

    Ik liep zowel privé als in mijn werk tegen een aantal dingen aan die mij belemmerden in mijn dagelijks functioneren. Op advies van mijn manager heb ik een afspraak gemaakt met Diana om een paar keer met haar in gesprek te gaan. Ik ging heen met het idee "zij gaat mij leren hoe ik dingen anders moet doen en wat ik moet veranderen aan mezelf".

    Anders werd het zeker……

    Gedurende de gesprekken die ik met Diana had leerde ik waar bepaalde gevoelens en reacties vandaan komen.
    Waarom ik op mijn manier de dingen doe. En dat daar niks mis mee is. Ik heb geleerd meer te accepteren dat ik ben wie ik ben. Maar ik heb ook geleerd soms kritisch naar mezelf te kijken. Eerst eens te observeren, te analyseren en daarna pas te reageren. En de dingen te doen zoals ik ze wil doen. Voor mezelf en niet voor een ander. De afgelopen weken ben ik hier thuis mee aan de slag gegaan. Soms is het best lastig, je vervalt al snel weer in oud gedrag en oude gewoontes.
    Maar ik probeer nu meer de tijd te nemen om dingen te overdenken en bewustere keuzes te maken. Dat geeft veel meer rust. Zowel in mijn hoofd als in mijn hart. Dankjewel Diana! 

    Ik zal ongetwijfeld op termijn nog eens opnieuw contact met je opnemen voor een telefonisch consult of een nieuwe afspraak. Er valt nog genoeg over mezelf te leren.
    Voor nu eerst bedankt voor je hulp tot zover!

    Groet van Anneke Renkema

   • Individuele Coaching Traject Nederland
    10 feb 2020

    De Legpuzzel

    Door alle emotionele stress de laatste tijd, was ik mezelf wat verloren. Ik denk dat vele mensen zich hierin wel herkennen: alles te veel aantrekken, alle problemen willen oplossen ook al zijn het jouw problemen niet.

    Ik heb dat de laatste 2 jaar heel veel gedaan: mijn echtgenoot die al jaren vecht tegen een burn-out, was mijn barometer. Als hij nerveus was, dan was ik dubbel zo nerveus. Als hij van die hartverscheurende huilbuien had, weende ik dubbel zo hard mee, puur uit machteloosheid omdat ik hem niet kon troosten.

    Zo ben ik geleidelijk aan overgevoelig geworden voor stress. Teveel werk, teveel zorgen, te weinig slaap. In een neerwaartse spiraal. Op een bepaald stressmoment stond ik te daveren op mijn benen en had ik het gevoel dat ik ging flauwvallen. Zo kon ik niet langer verder. 

    Toen ben ik op zoek gegaan naar iemand die me zou kunnen helpen. Ik wou alles even kunnen resetten in mijn leven, herbronnen als het ware. 

    Zo kwam ik bij Diana Bergsma terecht, ik las op haar website: "Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt, dat je de grip kwijt raakt. Je bent te streng en te gedisciplineerd voor jezelf en je loopt tegen je grenzen aan. Ook carrière switches, verlies, scheiding, zijn onderwerpen waarvoor je hulp mag vragen."

    Dat maakte me nieuwsgierig, en ik nam contact op met haar. Zij is een vrouw die rust en vertrouwen uitstraalt, zelfs via de telefoon :-), dus mijn gevoel zei: ga ervoor!

    Tijdens de intense driedaagse therapie ben ik geleidelijk aan weer tot mezelf kunnen komen. Het proces was als een soort van legpuzzel, en elke dag vond ik weer een paar nieuwe puzzelstukjes die op hun plaats vielen. 

    Ik heb nu ook de kracht gevonden om de zorgende rol die ik 2 jaar heb volgehouden, los te laten. Ik moest voor mezelf een lijn trekken.

    Ik heb mijn "zorgende ik" bedankt voor alle goeie zorgen. Nu is het tijd om andere "ikken" te exploreren en uit te dagen. Tijd om weer in mijn positieve kracht te gaan staan. Dankjewel Diana. 

    Van Amaryllis Temmerman (Kunstenaar)

   • Individuele Coaching Traject Zutphen
    01 sep 2019

    Individuele Coaching retraite Nederland

    Ik vind het heel mooi wat Diana geeft aan mensen. Zij is in staat met de manier waarop zij coacht snel tot de kern te komen en dat doet zij op een hele natuurlijk wijze. Zij zorgt ervoor dat ik in alle rust naar mezelf kan kijken en voelt precies aan waar ik tegenaan loop.

    Diana maakt de coaching heel begrijpelijk en helder, in haar werk met de opstellingen, Voice Dialogue en andere methoden.

    Wat mij verbaasd zijn de opstellingen, dat je buiten je gedachtes kan voelen welke posities je kan innemen. Het heeft mijn positie als moeder wel ruimte gegeven, het is geweldige methode.
    Ook het uittekenen van mijn “delen” die bij me ik horen was enorm verhelderd. De Voice Dialogue oefeningen via de “delen ” in mij te laten spreken was verrassend en effectief. Zoals b.v. de onzekere, de innerlijke criticus of de analyticus in mijzelf beter te leren kennen.

    Ik waardeer Diana, ook omdat zij zichzelf laat zien als mens. Dat maakte voor mij deze 3 daagse wel heel fijn en menselijk.

    Heel veel dank van Monique.V
    Maatschappelijk Werker

   • Individuele Coachingsreis Indonesië
    27 aug 2019

    Coachingsreis Indonesië

    Op 29 december j.l. kwam ik na een nogal heftige periode aan op Karimunjawa. Ontredderd, gestrest, over m’n toeren, mezelf misschien wel even kwijt…. nu 10 dagen later ben ik weer de dame die ik in mijn hart ben. Optimistisch, vrolijk, verbonden, vol vertrouwen, het leven tegemoet lachend…

    Dank Margo, voor mijn prachtige verblijf! Jullie zijn gastvrij en liefde heeft mij weer laten opbloeien en mijn kracht teruggegeven. Ik heb 10 dagen mogen ervaren waar het leven omgaat in al haar simpelheid en contact met de natuur. Jullie maken alles van materiaal wat daar is en jullie leven met weinig. Een mooie spiegel voor mij als Westerlinge.

    Ik raad iedereen aan die voor welke reden ook zichzelf een groot kado wil geven deze coaching reis te doen. Yoga, meditatie, massage, wijsheden, ceremonies, eiland hoppen, paradijsjes bekijken, zwemmen, snorkelen, tot rust komen… alles kan niks moet.

    Het was daarom super! Dankjewel lieve Margo.
    Ik kom graag weer terug! 

    Elsje Smit  

   • Individuele Coaching Traject Zutphen
    27 aug 2019

    Individuele Coaching Traject Nederland

    Met respect, aandacht en ruimte voor je eigen proces krijg je inzicht in de rode draad van patronen en afweer in je leven die je belemmert om te zijn wie je werkelijk bent. Het kunnen herkennen, begrijpen en naast me neerleggen van oude pijn is bijzonder waardevol voor mij. 

    Ik kan nu ingrijpen in vastgeroest belemmerend gedrag en indien nodig de ander erbij betrekken om mij daarbij te helpen. Ik heb tijdens dit personal coaching traject een belangrijke eerste stap gezet richting volledige acceptatie van mezelf, waardoor ik met meer liefde naar mezelf en anderen kan kijken. De tijd van het nieuwe DOEN is aangebroken! 

    Veel dank Bianca
    Leidinggevende


    "Tijdens mijn driedaagse individuele coaching bij Diana heeft zij veel deuren geopend die ik al jaren gesloten had, waarachter ballast zit die ik met me mee draag. Door middel van diverse werkvormen heeft Diana me doen voelen wat ik echt nodig heb, in plaats van met mijn hoofd te bedenken wat goed zal zijn.

    Ze wist een aantal rake conclusies te trekken over de vorming van mijn persoonlijkheid door gebeurtenissen uit het verleden, rollen binnen het gezin stonden hierbij centraal.

    Verder heb ik goede tips gehad voor mijn houding tegenover anderen. Diana heeft me met veel warmte ontvangen, de coaching was niet altijd leuk, maar zeker doeltreffend!"

    veel dank Lies
    Verpleegkundige

   • Individuele Coaching Traject Zutphen
    23 aug 2019

    Individuele Coaching Traject Zutphen

    Ik ben moeder van een zwaargehandicapt rolstoelgebonden kindje en daarnaast jurist bij een grote Nederlandse bank. De situatie thuis is emotioneel zwaar, de zorgen zijn groot en de combinatie en de balans tussen werk en prive kan soms echt moeilijk zijn. Vanuit werk kreeg ik een ontwikkelbudget toegewezen en heb ik gekozen deze aan te wenden voor een persoonlijke coach.

    Door mijn complexe problematiek was ik op zoek naar een coach die bekend en ervaren is in en met mijn specifieke en complexe situatie. Na zorgvuldig zoeken en onderzoeken ben ik bij Diana Bergsma terechtgekomen. En wat ben ik blij met deze keuze!

    Al na het eerste telefoongesprek en kennismaking bleek er een hele goede klik met Diana te zijn en kwam ze al snel tot de kern van mijn hulpvragen. Nu wij een aantal persoonlijke sessies verder zijn, ben ik niets dan lovend over Diana. Ze biedt mij precies wat ik zoek: een praktische, zeer persoonlijke, warme en doeltreffende aanpak. Ik ben echt ontzettend tevreden met haar als mijn coach!

    Mw. mr. I. Blanken 

   • Individuele Coaching-Mindfulnessreis met Safari
    04 apr 2019

    Individuele Coaching-Mindfulnessreis met Safari

    Voor mij was deze reis levensveranderend op een hele subtiele, maar diepgaande manier. Alina laat je het echte Tanzania zien, horen, ruiken, proeven en voelen. De overweldigende natuur die zich met elke stap aan je onthult en elke keer anders is, de unieke mensen die op je pad komen, mijn reisgenoten, de onvergetelijke ontmoetingen met de kinderen, de close encounters met de dieren, de lol, de ruimte en de stilte, het is allemaal even onvergetelijk.

    Het mindful aspect van het avontuur verhoogt je zintuigen en zet je met beide benen op de grond en bovenal in het nu. Wees niet verbaasd als je hart af en toe overstroomt en blijft stromen en je niet kunt stoppen met grijnzen, zoals ik.

    Ik ontdekte mijn innerlijke nomade die niets meer of minder nodig had dan wat er op dat moment was. Heel wat voor iemand die op voorhand dacht niet te houden van tentjes, groepsreizen, dagenlang niet douchen, poepen en plassen in een gat en nog wat van die dingen. Ik had niets willen missen of ruilen.

    Het was extatisch en bevrijdend tegelijk. Mijn mindful adventure in Tanzania is voor altijd in mijn hart. Dus boek deze reis, jump in, met hoofd, ziel en hart!

    K. Koppenol

   • Individuele Coaching Traject Nederland
    04 sep 2018

    Individuele Coaching Traject Nederland

    Ik ben een coachingstraject gestart bij Diana omdat ik vastliep in mijn werk en ik stress- en vermoeidheidsklachten had. Door de sessies bij Diana heb ik meer zicht gekregen op het ontstaan van deze klachten. 

    Ik ben vroeger, als kind, te weinig gezien en heb al vroeg in mijn leven teveel voor anderen moeten zorgen. Daardoor heb ik niet geleerd om te voelen wat goed is voor mij of om mijn grenzen aan te geven. Ik heb teveel verantwoordelijkheid op me genomen op mijn werk en ben perfectionisch. Ik heb mezelf lange tijd overbelast door de hoge werkdruk die er is in de organisatie.

    Diana ziet wie ik ben en doorziet ook mijn 'maskers' of  'programma's', die ik heb ontwikkeld om mezelf staande te houden, maar die uiteindelijk me niet helpen.

    Diana is een levenswijze vrouw die-  met verschillende tools, kundigheid, warmte en humor- laat zien hoe ik kan omgaan met mijn angsten en pijn. Ik leer ook om mezelf de rust te gunnen en lief te zijn voor mezelf. Daarnaast weet in nu ook hoe ik mijn rol als professional beter in kan zetten waardoor ik niet over grenzen ga. 

    Ik ben Diana dankbaar voor de inzichten en ik kan nu verder.
    Moniek v.d.A
    Maatschappelijke werker

   • Coaching reis Frankrijk
    01 sep 2017

    Coaching reis Frankrijk

    Wat was het heerlijk de retraite in Frankrijk, als een warm bad!! Ik vond het heel bijzonder om te zien hoeveel inzicht kunstzinnige coaching/counseling kan geven. Je begint gewoon, kijkt wat er verschijnt en dat zegt dan ineens heel veel over jou. Alle puzzelstukjes uit de afgelopen jaren vielen op hun plaats. Er leek een verbinding te ontstaan. Ook hoe we als groep elkaar versterkten en steunden was hartverwarmend. We hebben gehuild en gelachen. Diana, woorden schieten tekort wat je hebt teweeggebracht.

    Heel veel dank en liefs Rianne
    Professor TU Nederland


    In Zuid Frankrijk heb ik een ongelofelijk mooie reis gemaakt en ik heb mezelf opnieuw uitgevonden. Vanuit vrijheid om te spelen, te dansen en te zingen aan de slag gaan. Niet weten wat het wordt, niet bedenken wat het moet zijn; gewoon gaan! Een heerlijk bevrijdend gevoel! Aan het eind van de retraite hebben we een collage gemaakt over onszelf, ik heb 'm ingelijst en ik laat 'm met trots aan iedereen zien en ik vertel het verhaal van Mariëtte 2.0. "Ik ben hier op de wereld om echt iets moois te doen, vanuit mijn hart met liefde, het gaat niet om de poen...." Ik wil de wereld verbeteren en dat is begonnen op mijn innerlijke reis in Zuid Frankrijk!

    Dank voor die heldere groene ogen, die dwars door mij heen kijken. Dank voor je onvoorwaardelijke liefde en steun. Voor het onbeperkt delen van jouw kennis,  jouw talenten en krachten. Ik wens jou dat je dit werk nog heel lang mag doen in vrijheid, liefde en gezondheid.

    veel liefs en een knuffel Mariette
    Mindfulness trainer


    De reis in mijn leven. Als een stuiterbal stapte ik een vliegtuig in op weg naar het zonnig zuiden. Dat het zo zonnig zou kunnen worden, had ik toen nog geen idee van. Met mooie mensen, ook grote spiegels om me heen heb ik me een week mogen banen in het licht wat me leventje van een andere kant belichtte. En waar ik me weer kon warmen aan alle liefde die er kon stromen. Ik kon weer even bij mezelf komen en voelen dat ik leef! Lieve meiden, jullie dank voor deze bijzondere ervaring en Diana, lieve warme vrouw, dank je wel dat ik mee mocht! tot snel!

    Dank Stef
    Docent


    Ik heb de retraite een heel mooie ervaring gevonden. Zij wisselen heel mooi diepgaande werkvormen en speelsheid af. Als groep waren we heel close waarin iedereen heel duidelijk aandacht aan zijn of haar eigen proces en vragen kon besteden. Ik heb een eerste stap kunnen zetten om meer uit mijn hoofd in mijn gevoel te komen. Super, heel veel dank voor deze opening. Ik ga voortbouwen op m'n stappen.

    Dank van Wouter
    Docent


    Een week samen met bijzondere mensen, op zoek naar verbinding met jezelf en met de ander. Mooie ontmoetingen, indringende ervaringen met familieopstellingen gecombineerd met soundhealings en lichaamswerk. Een verrijkende week. Het heeft mijn hart geopend.

    Dank Rob
    Arts

   • Individuele Coaching Traject Zutphen
    19 mei 2017

    Individuele Coaching Traject Nederland

    Aandacht, confrontatie, goede sfeer, (h)erkenning, evaluatie, winst, geloof, afstand nemen van, ruimte, (zelf)vertrouwen, rust, energie, trots, tranen, scherpe blik, humor, alles mag er zijn én inzicht in mijn ikken.
    Over dit laatste wil ik graag wat delen. Veel mensen zullen het herkennen; in ons hoofd spelen weleens gesprekken af tussen verschillende stemmetjes; onze ikken.

    De meest luide stemmetjes krijgen altijd hun zin. Nou, binnen een paar uur na onze kennismaking kon Diana treffend mijn belangrijkste ikken zo uittekenen. Zittend op de grond tekende ze onder andere: de Perfectionist, de Vechter, de Criticus, de Clown, de Vluchter, mijn Innerlijk kind én de Drammer. (wat mij betreft, is de Engelse versie the Pusher toch net iets vriendelijker)

    Mijn Drammer bracht grootse dingen teweeg: zakelijk succes en een mooi gezin, maar samen met z'n partner Ratio verdrong hij Gevoel wel wat.
    Diana liet me inzien waarom Drammer en Ratio zich zo op voorgrond (moesten) dringen. Maar ook liet ze me ervaren dat Gevoel er is en meer ruimte mag hebben. De eerste aanzet is geweest en het is nu aan mij om de ruimte te creëren.

    Je begrijpt dat Drammer mij daar weinig tijd voor gunt! Maar het komt goed; Drammer accepteert dat ik een nieuw evenwicht zoek.

    Lieve groet Renee v.d.H
    Leidinggevende Unive

  • Klimaat van Caribbean

   Het Caribisch gebied heeft een heerlijk tropisch klimaat. De temperatuur varieert van 25 tot 30 graden en door de continu verkoelende passaatwind voelt het aangenaam aan. De temperatuur van het water is over het algemeen zo’n 26 graden. Ook in het ‘droge seizoen’ (december tot en met mei) kan er regelmatig een tropische bui vallen, dit zal echter niet lang duren. Het orkaanseizoen loopt van juni tot november. Tijdens onze wintertijd is het in het Caribisch gebied 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het op de Carieb 6 uur vroeger dan in Nederland. 

   In Suriname is het écht warm in de maanden augustus tot en met oktober. Suriname is vooral geschikt voor mensen die goed tegen de warmte kunnen. Hier mis je namelijk de verfrissende pasaatwind die, hoger in het Caribisch gebied wel te vinden is. Het tropisch klimaat kan voor klam weer zorgen, het zorgt echter ook voor het immense tropische regenwoud! 

   Waar ga je heen?

   De locaties » Grenada, Martinique en Guadeloupe bestaan uit meerdere tropische kleinere eilanden waar prachtige natuur, cultuur en geschiedenis allemaal even overweldigend zijn. 

   Grenada
   Staat bekend om haar kruiden. Je kunt hier nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, gember en foelie vers in de natuur vinden. Saint Vincent en de Grenadines is wordt ook wel de ‘gezegende natie’ van 32 tropische eilanden in de zuidelijke Caribische Zee genoemd. Het is niet voor niets dat hier vele opnamen gemaakt zijn voor de films van Pirates of the Caribbean.

   Martinique
   Martinique is nog steeds een departement van Frankrijk. Het heuvelachtig groene eiland was ooit de inspiratiebron voor de beroemde schilder Paul Gauguin. Ook Christopher Columbus bestempelde het als de mooiste plek ter wereld. Het eiland bekoort eveneens de vele reizigers die het vaak als een magisch en sensueel eiland ervaren. Je kunt er genieten van het pittoreske en tegelijkertijd vulkanische landschap, weelderige regenwouden, exotische wilde planten en orchideeën. 

   Guadeloupe
   Guadeloupe bestaat uit een archipel van acht eilanden. De twee vlindervormige eilanden Basse-Terre en Grande-Terre zijn hiervan de grootste. Net als Martinique is Guadeloupe een Frans overzees gebied. Hierdoor is de Franse invloed en cultuur zeer dominant aanwezig. Hier kun je gemakkelijk een dagelijkse portie baguettes en croissantjes scoren. 

   Voordat Christopher Columbus hier een voet aan wal zette en het eiland naar de Maagd van Guadalupe vernoemde, werd het eiland door de inheemse bevolking ‘Karukera’ genoemd. Eiland van het mooie water. 

   Guadeloupe is, net als de andere eilanden in de Carieb, een verleidelijke plek. Schilderachtige dorpjes, eeuwenoude rum distilleerderijen, chocolade- en bananen plantages worden afgewisseld met regenwouden, witte en zwarte (vulkanische) zandstranden en koraalriffen. 

   Geldzaken

   Het Caribisch gebied bestaat uit verschillende eilanden met verschillende nationaliteiten. Martinique en Guadeloupe zijn Franse departementen. Hier kun je met de euro betalen.  

   Op de meeste overige eilanden (Grenada, Saint Vincent & Grenadines, Saint Lucia en Dominica) kun je betalen met de Oost Caribische dollar (0,34 eurocent – koers januari 2024). 

   In het Nederlandstalige deel van Sint Maarten wordt betaald met de Antiliaanse gulden (0,50 euro cent - koers januari 2024). 

   In Suriname betaal je op de meeste plaatsen contant, met Surinaamse dollars.

   Op de meeste eilanden in het Caribisch gebied kun je ook met Amerikaanse dollars betalen. 

   Gezondheid en veiligheid

   Voor een reis naar Suriname of één van de Caribische Eilanden is alleen een inenting tegen gele koorts verplicht als je in de zeven dagen ervoor in een gele koorts-land geweest bent (of reist via een hoog risico land). Vaccinatie tegen DTP en hepatitis A worden aangeraden. Het is raadzaam om je hier ook over te laten adviseren  (https://www.lcr.nl/).

   De zon is in het Caribisch gebied aanzienlijk krachtiger dan in Nederland. Een zonnebrandcrème met hoge factor voorkomt verbranding van de huid (liever geen spray gebruiken op de boot).

   In dit land kunnen ziekten voorkomen die door muggen worden overgedragen zoals zika, chikungunya en/of dengue koorts/knokkelkoorts. Kans op malaria is er niet of nauwelijks. Het is raadzaam zowel overdag als ’s avonds muggenspray te gebruiken en lange, lichte en ruimvallende kleding te dragen waarmee de huid zoveel mogelijk bedekt wordt. 

   Reisdocumenten

   Voor de verschillende eilanden in het Caribisch gebied kun je uit de voeten met een geldig paspoort (voor sommige eilanden moet je paspoort bij aankomst zes maanden geldig zijn). 

   Voor Suriname moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn en een lege pagina bevatten voor een visumstempel. Dit krijg je bij aankomst in Suriname, als je een Entry Fee gekocht hebt. De Entry Fee kun je op verschillende manieren regelen. Je kunt ‘m online aanvragen, vooraf kopen bij de ambassade van Suriname, bestellen bij de ANWB of gewoon kopen bij de balie op Schiphol. Direct op Schiphol kopen is de makkelijkste optie. Wil je tijdens je reis naar Suriname een bezoek aan een van de buurlanden brengen, dan moet je een multiple entry visum kopen. 

   Taal

   Het Caribisch gebied bestaat uit verschillende eilanden met verschillende nationaliteiten. Martinique en Guadeloupe zijn Franse departementen. Hier wordt Frans gesproken. 

   Op de overige eilanden is de officiële taal Engels. Met uitzondering van Sint Maarten. Daar hebben ze drie officiële talen, Frans, Engels en Nederlands. 

   De officiële taal van Suriname is Nederlands. Daarnaast wordt door verschillende bevolkingsgroepen Sranantongo (Sranan) gesproken oftewel Surinaams Creools. Deze contacttaal is ontstaan toen slaven uit verschillende delen van Afrika met elkaar wilden communiceren. Het is een mix van Engels, Nederlands, Afrikaans, Portugees en Spaans.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Grenada, Martinique en Guadeloupe » » Caraïben

  Dit immense gebied bestaat uit meer dan 7.000 eilanden en eilandjes met stranden en een heerlijk zonnig klimaat. Het reisgebied betreft de ‘Kleine Antillen’ (dit is de oostelijke groep eilanden in de Caraïbische Zee, van Tobago in het zuiden tot en met Sint Maarten in het noorden). 

  De locaties » Grenada, Martinique en Guadeloupe bestaan uit meerdere tropische kleinere eilanden waar prachtige natuur, cultuur en geschiedenis allemaal even overweldigend zijn. 

  De Clipper

  Je zeilt mee op De Oceanis 473 Clipper, (meer dan 14 meter) zij heeft heerlijke zeileigenschappen en tegelijkertijd is er veel ruimte en comfort benedendeks. Het dek is ruim en de kuip heeft een opklapbare tafel in het midden. Als het erg warm en zonnig is kan een bimini worden uitgeklapt die de hele kuip overdekt. Het achterschip heeft een geïntegreerd zwemplateau met douche.  

  De salon is de centrale ruimte in de boot. Hier wordt gekookt en gegeten als het buiten te koud is. De salon is ruim en licht. De stahoogte varieert van 1.90-2.00 meter. Aan bakboordzijde bevindt zich de langgerekte keuken met koelkast en oven. Rondom de uitklapbare tafel bieden banken plaats aan acht personen.

  De boot heeft vier tweepersoons hutten. Twee van deze hutten zijn bestemd voor gasten. Voor in de boot bevindt zich de kleinste gastenhut. Het bed is 2,10 meter lang en loopt taps toe. Het voeteneinde is 80 centimeter breed en het breedste deel 1,40 meter breed. Achterin de boot aan stuurboordzijde bevindt zich de grootste hut voor onze gasten. Het bed is 1,40 x 2,10 meter. Alle hutten hebben een eigen kast, luiken voor frisse lucht met ramen die kunnen worden verduisterd.

  De badkamer aan stuurboordzijde is voor de gasten. Er is een douche en een scheepstoilet. (Als we in een haven liggen maken we gebruik van de douche- en toiletvoorzieningen in de haven.)

  Met mooi weer is het het fijnst om veel buiten te zijn. Met een handdoek op het voordek of in de kuip en uit de wind. Als we voor anker liggen is er vaak gelegenheid om te gaan zwemmen of om met de bijboot aan land te gaan. Als we in een haven liggen kun je gebruik maken van de havenfaciliteiten. In de haven kun je gemakkelijker van boord als je dat wilt en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.