Burn-out voorkomen? 

Het herstel van een burn-out kan maanden, soms zelfs jaren in beslag nemen. Het is daarom een goed idee om na te denken over preventie. Veel bedrijven en werkgevers besteden al aandacht aan medewerkers die veel stress hebben en bieden bijvoorbeeld coachingstrajecten aan. Zakelijke coaching reizen biedt burn-out preventie reizen aan in verschillende gradaties, van coaching programma tot alleen een ontspanning programma.

De cijfers liegen niet

Burn-out is beroepsziekte nummer 1: 14% van de werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten. Het CBS, TNO en Arboned berekenden dat een fikse burn-out gemiddeld leidt tot 242 dagen verzuim. "De jaarlijkse verzuimkosten gerelateerd aan een burn-out worden begroot op 1,8 miljard euro."

Teams en organisaties

In teams waar er een slechte werksfeer hangt, is het risico op burn-out 4x zo groot, zie het Rapport langdurige werkloosheid, LISV 1999. Conflicten, ruzies en pesterijen zorgen voor meer psychische druk. Maar ook zonder pestgedrag kan er een slechte werksfeer zijn, bijvoorbeeld als er slecht afspraken gemaakt wordt zodat er onduidelijkheid ontstaat, of wanneer het cultuur is om afspraken slecht na te komen.

Geïnteresseerd in onze reizen?