Leiderschapsreis Tanzania
Kies zelf je datum

€ 2497,-

Leiderschapsreis Tanzania

Deze leiderschapsreis in Tanzania is een topper. Tanzania is het land van de uitgestrekte Serengeti vol met wilde dieren, de hoogste piek van Afrika; de Kilimanjaro en het buitenaards mooie Ngorongoro. Je kunt je reis combineren met een safari in de beroemde wildparken die Tanzania rijk is.

Leiderschap en ontwikkeling

Technologische vooruitgang, economische verschuivingen, en een langere levensduur betekenen dat we herhaaldelijk ons leven opnieuw zullen moeten uitdenken. Gedurende deze prachtige leiderschapsreis, in het romantische huis van Alina, maak je voor jezelf de balans op: hoe definieer ik het “gewenste” leven? Het programma en het andere continent helpen je dat wat je draagt, te wegen en beperkende lasten en gewoonten los te laten.

Het doel is om krachtig leiderschap te nemen over je eigen denk- en gevoelswereld om vanuit daar jezelf en anderen te inspireren het beste uit jezelf te halen. Inspiratie haal je uit de paradijselijke plek, de nieuwe cultuur, de dieren, het nieuwe perspectief dat je geboden wordt en de suggesties van je coach.

Suggesties moedigen je aan om te onderzoeken wat echt belangrijk is, essentiële feiten van het leven aan de orde te stellen, je plezier hervinden, evalueren van gemaakte keuzes, en nieuwe mogelijkheden onderzoeken. De oefeningen die je gaat doen, laten je ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van de elementen en van je zintuigen.

Lees verder

De verandering ligt bij jou

Of de redenen waarom je vastloopt nu in of buiten je liggen, de verandering zal bij jou vandaan moeten komen. Het vraagt om vastberadenheid, aandacht voor jezelf en motivatie om te verhelderen wat je in de weg zit. Te voelen wat er over te voelen is, de wortels daarvan schoon te maken en geïnspireerde stappen te zetten om de oude weg anders te lopen of een nieuwe richting in te slaan.

De locatie van deze retreat is Mwanza Lake City. Het huis bevindt zich op een van de mooiste plekjes van de stad en heeft uitzicht op Lake Victoria. Alina zorgde ervoor dat ik me echt thuis voelde en liet me de schoonheid van Mwanza zien.

Het stappenplan

Alina gaat met je aan de slag om tot krachtig leiderschap te komen over je eigen denk-en gevoelswereld volgens de visie en praktische methoden van het “Clarity” proces van Jeru Kabbal. Ze weekt je los uit je scripts met behulp van transactionele analyse en cognitieve technieken uit “the work” van Byron Katie. En belemmerende patronen worden onderzocht met technieken uit Hypnotherapie, Mindfulness en diverse meditatievormen. Je begint je dag met diverse bewegingstechnieken.

Je leert begrijpen hoe je brein werkt

 • Welke patronen en gewoonten hebben geleid tot een belemmerende situatie?
 • Hoe maak je de wortels schoon van de patronen die je ontdekt
 • Je vormt een helder beeld over de nieuwe richting die je in wilt slaan: een verbinding met de natuur en de realiteit als basis voor krachtig leiderschap
 • Welke vaardigheden heb je nodig bij je nieuwe missie en welke stappen moet je zetten?
 • Hoe kun je de veranderingen die daarbij nodig zijn versterken?
 • Zelfstandig toepassen van het geleerde om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden

Door een volkomen nieuwe omgeving als Tanzania op te zoeken, zet jij je brein en je zintuigen direct weer op scherp. Dat gebeurt veel minder in het “vertrouwde” Europa. Je gaat ontdekken wat de impact daarvan op leiderschap is.

Resultaten die je mag verwachten zijn:

 • Een nieuw perspectief op jezelf, je relatie met je werkgever en collega’s
 • Het inzicht dat jij de baas bent over jouw gedachten en gevoelens
 • Een verbinding met de natuur als basis voor krachtig leiderschap
 • Contact voelen met waar je gelukkig van wordt
 • Meer genieten in het hier en nu
 • Afstand van de dagelijkse beslommeringen en het gevoel te “moeten”
 • Losser zijn van afhankelijkheden die krachtig leiderschap in de weg zitten
 • Invulling kunnen geven aan wat voor jou persoonlijk en zakelijk het meest van belang is
 • Nieuwe energie, kracht en inspiratie
 • Je reële (werk) mogelijkheden beter kennen

Extra's

Je kunt kiezen voor:

 • Twee dagen en 1 nacht  of drie dagen en 2 nachten Serengeti
 • Drie dagen en 2 nachten Rubodo eiland.

Heb je zin? Neem dan contact met ons op

Wie gaat er mee op reis?

Onze deelnemers komen uit: bank- en verzekeringswezen, onderwijs, welzijnswerk, overheid, eigen bedrijven, wetenschap, gezondheidszorg en energie bedrijven. 

Outplacement en zakelijke coaching

Managers/leidinggevenden/medewerkers/zzp

De kosten voor een coaching reis worden door meerdere factoren bepaald, o.a. aantal personal coaching-mindfulness sessies in de reis. In overleg stellen we de coachingsdoelen op. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of afdeling P&O/HR, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coaching-mindfulness reis (deels) vergoeden.

Lees ook over de andere financiële middelen.

​​​Neem initiatief: en bel 0639804150

€ 2497,-

Je investering in dit traject is volledig aftrekbaar
Vraag je budget aan bij werkgever

8 dagen  €2497,-

Inclusief:
* verblijf
* alle maaltijden, fruit, koffie, thee en water
* een dagelijks solo-retraite programma op maat

Exclusief:
* vliegticket en visum
* eventuele safari’s en andere excursies
* eventuele vrijwilligersbijdrage
* alcoholische dranken, frisdranken en snacks


De zakelijke reizen vallen onder de reisvoorwaarden van Spirituele Vakantie Reizen.
Bij elke reis onder het kopje prijzen zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen.

Reisschema

Er is geen vast reisschema, de dagindeling wordt in samenspraak opgesteld.

Vervoer

Bij Diana Bergsma Reizen, boek je de vlucht en de reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Diana Bergsma Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

De locatie » Mwanza aan Lake Victoria » Mwanza » Tanzania

De locatie ligt op een van de mooiste plekjes van Mwanza Rock City aan Lake Victoria aan de rand van de stad. Vanaf de veranda kijk je uit op 15 enorme mangobomen vol aapjes, waar doorheen het meer schittert in sereniteit: “Alina zorgde ervoor dat ik me echt thuis voelde en liet me de schoonheid van Mwanza zien”

Wat je niet kunt verwachten

 • volledige stilte. Mwanza is een stad en stilte en levendigheid wisselen elkaar af.
 • een diervrij verblijf

Reiservaringen van deelnemers

Ervaringen 2022

 • Wandeltrekking Ngorongoro persoonlijk leiderschap

  Wandeltrekking Ngorongoro persoonlijk leiderschap

  Ik heb kennis mogen maken met dit avontuur, zowel de trip door het prachtige Tanzania als door mijn innerlijk/mind. Ik kan het iedereen aanbevelen om dit avontuur aan te gaan onder de bezielende begeleiding van Alina.
  Al mijn boekenwijsheid hebben invulling en betekenis gekregen. Ik heb het stukje goud in mijzelf gevonden.

  Ik heb Alina leren kennen als iemand die natuur en coaching prachtig samenbrengt en een duidelijk coachingprogramma heeft zonder dat je het gevoel hebt in een stramien te zitten. Kernwoorden zouden zijn, rust, ruimte, nieuwe inzichten en verhelderend.

  Nogmaals onwijs bedankt voor de inzichten.
  Paul Heuker, Nederland (april 2022)

Ervaringen 2019

 • Individuele coachingsreis Tanzania

  Een levensveranderende ervaring 

  Een week, waarin ik echt over mezelf leerde door de juiste gekozen verscheidenheid aan technieken (coaching, meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen) die zorgvuldig werden ingezet om mijn persoonlijke doelstellingen te dienen.

  De locatie ligt in de stad Mwanza, het heeft een geweldige tuin en combineert de natuur met een meer levendige hoek van de stad. Alina zorgde ervoor dat ik me echt thuis voelde en liet me de schoonheid van Mwanza zien.

  In mijn reis daarna, was het Alina die me verbond met geweldige locals die me het echte Tanzania lieten zien. Op basis van haar aanbevelingen heb ik geweldige en adembenemende plaatsen bezocht.

  Haar kennis van Tanzania, passie om contact te maken met de lokale bevolking en te rijden buiten de gebaande paden / deel uit te maken van de ware natuur, heeft mijn reis in Tanzania onvergetelijk gemaakt !!

  HEEL ERG BEDANKT Marieke

 • Individuele Coaching-Mindfulnessreis met Safari

  Individuele Coaching-Mindfulnessreis met Safari

  Voor mij was deze reis levensveranderend op een hele subtiele, maar diepgaande manier. Alina laat je het echte Tanzania zien, horen, ruiken, proeven en voelen. De overweldigende natuur die zich met elke stap aan je onthult en elke keer anders is, de unieke mensen die op je pad komen, mijn reisgenoten, de onvergetelijke ontmoetingen met de kinderen, de close encounters met de dieren, de lol, de ruimte en de stilte, het is allemaal even onvergetelijk.

  Het mindful aspect van het avontuur verhoogt je zintuigen en zet je met beide benen op de grond en bovenal in het nu. Wees niet verbaasd als je hart af en toe overstroomt en blijft stromen en je niet kunt stoppen met grijnzen, zoals ik.

  Ik ontdekte mijn innerlijke nomade die niets meer of minder nodig had dan wat er op dat moment was. Heel wat voor iemand die op voorhand dacht niet te houden van tentjes, groepsreizen, dagenlang niet douchen, poepen en plassen in een gat en nog wat van die dingen. Ik had niets willen missen of ruilen.

  Het was extatisch en bevrijdend tegelijk. Mijn mindful adventure in Tanzania is voor altijd in mijn hart. Dus boek deze reis, jump in, met hoofd, ziel en hart!

  K. Koppenol

Ervaringen 2018

 • Loopbaan coaching reis Tanzania

  Loopbaan coaching reis Tanzania

  Op 18 oktober 2019 kwam ik aan op het vliegveld in Mwanza en werd daar heel hartelijk ontvangen door Alina en Rama. Na wat gedoe met mijn koffer reden we naar het huis waar ik een week zou verblijven.

  Daar aangekomen werd ik weer heel hartelijk ontvangen, dit keer door twee spring-in-het-velds van een honden. Ook zij zouden mijn lieve vriendjes worden die week. De ontvangst was heel fijn en warm en ik kreeg meteen lekker te eten.

  Het eten werd verzorgd door Leonarda die de hele week voor mij zou zorgen. Lief mens en ik ben heel goed verzorgd door haar. De week die ik heb doorgebracht bij Alina bestond uit gezond en lekker eten, Yoga en beweging, ademhalingsoefeningen en coaching.

  Alina is een hele goede coach die het programma afstemt op de behoefte die er is. Mijn coaching was behoorlijk diepgaand en ik heb geleerd de pijn te voelen in plaats van te vermijden.

  Je woont eigenlijk een week samen dus je praat veel met elkaar maar behalve dat heb ik ook echt enorm veel gelachen. Alina is de beste coach die er is maar ze is privé ook lekker chaotisch soms. Sleutels zijn altijd kwijt, denk erom dat ze je vertelt hoe de douche werkt (anders douche je koud hahaha) en pas op dat ze je niet buitensluit op het terras als je later naar bed gaat.

  Mijn week met Alina was super en ik heb er echt heel veel aan gehad. Ik raad het iedereen aan die op een punt is gekomen dat je echt iets in jezelf wil veranderen. Ik zeg nu tegen mijn vrienden: "er is een Annemieke voor- en een Annemieke na Tanzania" en die tweede is een stuk gezonder kan ik zeggen dankzij mijn coaching vakantie bij Alina.

  Gun het jezelf zou ik zeggen. Tenslotte wil ik ook alle mensen om Alina heen bedanken zoals Leonarda, Rama en zijn zoon, zij hebben mij een onvergetelijke dag op de Serengeti bezorgd ook zeer aan te raden.

  Bedankt, ik koester de coaching week for ever! Annemieke. Z (docente)

Klimaat

Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In hoog gelegen gebieden - zoals Serengeti en Ngorongoro - koelt het in de nacht af. 
Van september tot en met december wordt het warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens.
Van januari tot maart is het warm en droog.
Best reistijd voor Tanzania is:
De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes. 

Geld

De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 TZS.
Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en worden vaak zonder problemen geaccepteerd. Zorg er echter wel voor dat je altijd voldoende kleine coupures op zak heeft voor kleine transacties en taxi’s, aangezien het verkrijgen van wisselgeld soms problematisch kan zijn.

Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards vaak gelimiteerd, zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak heeft.

Geld opnemen kan in Tanzania met je Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten.
Denkt er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat jij deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. 

Visum

Je hebt een visum nodig, vraag deze hier aan

Gele koorts vaccinatie en Cholerastempel

Vraag dat hier aan, meer info over de vaccinatie

Reis Verzekeringen

Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

Als je ziek wordt

Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Zakelijke Coaching Reizen.

Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier...


Je bericht wordt verzonden...