Individuele Leiderschap reis Indonesië
Kies zelf je datum

€ 3497,-

Leiderschap reis naar Indonesië

Goed leiderschap is makkelijker gezegd dan gedaan. Het proces waarbij je anderen beïnvloedt om een bepaald (gezamenlijk) doel te bereiken vraagt om een combinatie van inzicht in jezelf, inzicht in je medewerkers en inzicht in het gezamenlijk doel.

Door goed leiderschap ben je in staat om anderen te stimuleren en te inspireren. Het gaat dan om het versterken van de motivatie, de betrokkenheid en de prestaties van de organisatie of het team waar mee je werkt.

Goed leiderschap heeft ook alles te maken met persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Het gaat over jezelf echt leren kennen en daardoor grip te krijgen op jezelf; je werk, je omgeving en je leven. Als je zelf je persoonlijk leiderschap hebt ontwikkeld ben je in staat om op een ontspannen wijze leiding te geven.

Misschien herken je een aantal van deze vragen?

 • Hoe kan ik mijn medewerkers beter stimuleren en inspireren?
 • Weet ik zelf, goed genoeg, wie ik ben, wat ik kan en wil?
 • Ben ik bereid om mijn eigen visie en waarden te hernieuwen?
 • Wat is mijn aandeel in het team dat ik begeleid?
 • Hoe kan ik de prestaties van mezelf en van mijn team verhogen?
 • Welke leiderschapsstijl past het beste bij mij en kan ik ook wisselen van stijl afhankelijk van de situatie?

Waar is de leiderschapsreis? 

Herken jij je in bovenstaande voorbeelden en wil je aan de slag met jezelf in een inspirerende en paradijselijke omgeving? Margo is je professionele coach en begeleider tijdens de reis. Je gaat naar een speciale plek op Karimunjawa, midden in de Javazee (Indonesië). Vanuit je bed stap je zo in de heldere warme turquoise zee. Je ziet de mooiste zonsondergangen. Een heerlijke cocktail in je hand helpt daarbij. Je wordt tot in de puntjes verwend en verzorgd, en je krijgt persoonlijke coaching en aandacht!

Je hebt de mogelijkheid om vóór of na dit traject een culturele tour te maken. Wij kunnen je daarover informeren. 

Lees verder

Waarom is persoonlijk leiderschap belangrijk?

Persoonlijk leiderschap gaat over regie nemen over je eigen leven. Door te onderzoeken wat je waarden en talenten zijn kun je doelen kiezen die bij jou passen. Op deze manier kun je zowel zakelijk als privé bewuste keuzes maken zodat je een gelukkiger leven zal leiden. Zo werken hart, hoofd, en handen optimaal samen.

Leiderschap gaat ook over het bewust kiezen welke rol je inneemt. Blijf je met een dichte deur op je kamer zitten of ga je de werkvloer op? Neem je de tijd om de talenten van je medewerkers te ontdekken en daar gebruik van te maken? Weet je wat er speelt in je team, geef je het exclusieve aandacht? Geef je het team de ruimte en eigen verantwoordelijkheid waardoor het commitment van de individuele medewerker alleen maar groter gaat worden?

Wat levert dit traject jou op?

 • Je hebt geïnvesteerd in jezelf en ervaart een betere kwaliteit van leven en werken
 • Je hebt regie en focus in werk en privé, want je neemt anderen in dezelfde slipstream mee
 • Je team komt op een hoger niveau, door jouw leiderschap
 • Je weet wat je wilt, je hebt meer zelfvertrouwen en je weet voor wie je staat
 • Je gaat doen waar je je goed bij voelt, je realiseert vanuit eigen kracht je doelen
 • Je hebt meer energie en weet die op een effectieve manier te gebruiken
 • Je bent assertiever, hebt kennis over conflicthantering en communicatie
 • Inzicht in je persoonlijke drive, sterke punten en valkuilen 

Richting geven

Na deze reis sta je sterker als professional en je doet waar jij je goed bij voelt. Je bent bewust over wat je inspireert en wat je nodig hebt om je team te leiden. Vanuit je eigen kracht ga je na dit traject je persoonlijke doelen realiseren. En als nazorg is er nog een evaluatie gesprek.

Dit is maatwerkreis, we nodigen je uit voor een intakegesprek.

Coaching Methoden

Een greep uit de methodes die Margo gebruikt zijn o.a. de kernkwadranten van Daniel Offman, de Creatiespiraal van Marinus Knoope, inzichten vanuit de PRI (past reality integration) en inzichten vanuit het systemisch werk. Ook geeft ze energy healings in de vorm van Acces Bars Consciousness® en Soul Body Fusion®

Aandacht voor body bestaat uit (desgewenst) yoga lessen, meditaties, gezond en lekker eten, zwemmen, snorkelen, wandelen, hiking, ontspanningsoefeningen, sterren kijken (zelfs mogelijk in een observatorium!) en full body massages.

Neem direkt contact op! 

Wie gaat er mee op reis?

Onze deelnemers komen uit: bank- en verzekeringswezen, onderwijs, welzijnswerk, overheid, eigen bedrijven, wetenschap, gezondheidszorg en energie bedrijven. 

Outplacement en zakelijke coaching

Managers/leidinggevenden/medewerkers/zzp

De kosten voor een coaching reis worden door meerdere factoren bepaald, o.a. aantal personal coaching-mindfulness sessies in de reis. In overleg stellen we de coachingsdoelen op. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of afdeling P&O/HR, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coaching-mindfulness reis (deels) vergoeden.

Lees ook over de andere financiële middelen.

​​​Neem initiatief: en bel 0639804150

€ 3497,-

€3.497,-- geen BTW
1 persoons bugalow

Je investering in dit traject is volledig aftrekbaar
Vraag budget aan bij je werkgever

Inclusief:

 • 9 nachten eigen bungalow
 • Dagelijkse training/coaching Leiderschap
 • Deelname aan ochtend meditatie
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt water/thee/koffie**
 • 2 keer Indonesische traditionele massage (pijit)
 • Access Consciousness® Bars- of Soul Body Fusion® behandeling
 • 2 keer Snorkeltour op vissersboot
 • Kampvuur en barbecue op het privéstrand
 • Avond uit eten op de Alun Alun (lokale vissersmarkt)
 • Transfer v.v. vliegveld of haven Karimunjawa

Exclusief is:

 • Boekingskosten €35,-
 • Vlucht/autohuur
 • Maaltijden en drankjes buiten het programma
 • Sapjes in de locatie

Je kunt je reis verlengen ook met een rondreis.

 • Duiktocht (2 duiken) met guide en inclusief equipment
 • Extra snorkeltour/ Island hoppen
 • Hiking met lokale guide
 • Scooterhuur voor ontdekkingstocht Karimunjawa en Kumujan (schiereiland)
 • Mangrove wandeling
 • Camping op een onbewoond eiland
 • Mogelijkheid om vóór of na bezoek aan Alam Kita een culturele tour te maken:
 • Stadstour door Semarang
 • Highlights Jawa-tour (7-10 dagen; Bogor, Borobodur en Prambanan, Bromo, Yogyakarta)

Dit is maatwerkreis, dus andere opties kunnen ook. Informatie hierover wordt gegeven na een (telefonisch) intakegesprek.


De zakelijke reizen vallen onder de reisvoorwaarden van Spirituele Vakantie Reizen.
Bij elke reis onder het kopje prijzen zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen.

Reisschema

Er is geen vast reisschema, de dagindeling wordt in samenspraak opgesteld.

Vervoer

Bij Zakelijke Coaching Reizen, boek je de vlucht en de reis apart. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

Om van Amsterdam naar Karimunjawa te komen zijn er verschillende vluchten.

Garuda, Indonesisch en partner van KLM, gaat meestal rechtstreeks maar is daarom wel vaak wat duurder. Je kunt ook met Emirates, Etihad of Qatar airlines. Dan is er een tussen stop halverwege van een uur of 2,3 en dat  heel fijn om even de benen te strekken. In principe heb je dan al een klein nachtje kunnen slapen. Vluchten boek je meestal via budgetair.nl of gate1.nl. We hebben met beide goede ervaringen. Vaak is het even googelen naar de beste vlucht/prijs/tijd. Zeker als je niet afhankelijk bent van een vaste datum en wat speelruimte hebt zijn er mogelijkheden genoeg, het hele jaar daar.

Vervolgens gaat de reis van Jakarta naar Semarang.
Niet in NL boeken! Veel te duur maar lokaal hier ter plekke of via tiket.com. voor een paar tientjes vlieg je dan van Jakarta naar Semarang. Wel goed ruimte houden tussen de vluchten! Als men tijd heeft en van een mooie reis wil genieten is de trein naar Semarang zeker ook een aanrader! Die rit duurt een uur of zes en dan zie je gelijk het landschap van een groot gedeelte van Jawa. Heel comfortabel, gezellig en mooi om te doen. Er is altijd plaats want je boekt een stoel, net zoals in het vliegtuig. Ook hiervoor kan je terecht op tiket.com

Vervolgens weer keuzes (keuzestress! ).
Vanaf Semarang, afhankelijk van de dag dat je arriveert kan je het vliegtuig (50 personen) pakken en ben je binnen een half uur op Karimunjawa. Deze lijn is vrij nieuw en gaat nog niet iedere dag en soms wordt ie ook gecanceled (buiten het seizoen). Informatie over deze vlucht is te vinden op tiket.com of de traveloka app.

Een andere optie is met de auto naar Jepara rijden, wij hebben contacten hiervoor in Semarang die goed Engels spreken en die de gasten naar Jepara rijden. Normaliter duurt dit 2 uur maar ook weer afhankelijk van dag/tijd/verkeer etc. Daar slapen de meesten dan in een B&B van Roberto en Mia. Leuke hutjes direct aan het strand. Zij zorgen dan ook dat je de volgende ochtend de boot op komt. De boottikets kan de locatie verzorgen en dan staat er iemand in de haven om de tickets te overhandigen.

De locatie » Karimunjawa » » Indonesië

Je gaat naar een fantastische locatie, - en krachtplek op Karimunjawa, Indonesië, zij ligt direct aan het strand, in de natuur met prachtige kleurrijke vogels, planten en tuinen. Karimunjawa is een paradijselijk eiland in een oase van rust waar je helemaal tot jezelf kunt komen zonder alle prikkels uit het dagelijks leven.

Het park is vernoemd naar het grootste eiland Karimun Jawa en bestaat in totaal uit 110.000 hectare. Rondom de eilanden liggen prachtige riffen om al duikend en snorkelend te verkennen, variërend van 15 tot 40 meter diep. Naast de prachtige onderwaterwereld is Karimunjawa rijk aan prachtige authentieke landschappen, parelwitte stranden, mangrovebossen, regenwoud, en diverse tropische dieren zowel in de zee als op het eiland. Met een beetje geluk zie je zeeschildpadden en zelfs dolfijnen!

Dit centrum biedt een rustplek om weer in verbinding te komen met jezelf. Heb je al zin? Boek dan deze heerlijke reis

Reiservaringen van deelnemers

Ervaringen 2022

 • Loopbaan coaching en Outplacement reis Indonesië

  Loopbaan coaching en Outplacement reis Indonesië

  Wauw wat heb ik genoten van mijn reis naar Indonesië. De eerste week op Karimunjawa was geweldig. Een week om helemaal tot rust te komen en mezelf opnieuw te ontdekken. 

  • Mijn persoonlijke doelen waaraan ik wilde werken waren:
  • Wat zijn mijn sterktes/kwaliteiten
  • Wat zorgt bij mij voor bevlogenheid
  • Waar haak ik op af
  • Hoe zorg ik ervoor dat andere mij op waarde schatten
  • Waarom lukt het mij in de ene situatie wel om grenzen aan te geven en in andere niet
  • (hiërarchie, angst...)
  • Wat voor werkomgeving, bedrijf, cultuur zou goed bij mij passen

  De Loopbaan Coaching

  De dag begon rustig met een yoga sessie in de Pendopo, een prachtige houten ronde werkplek, wat erg fijn en rustgevend was. Gedurende de 1ste week heb ik coaching sessies gedaan waardoor ik nieuwe inzichten kreeg en nog meer leerde over mezelf. Margo is erg prettig gezelschap. Ik vond het heel fijn dat ze zo'n open mindset heeft en je echt kan enthousiasmeren om het beste uit jezelf naar boven te halen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en vraagt goed door. Ik vond de creatieve oefeningen het leukst om te doen. Vooral om een moodboard te maken. Ik kreeg als thema "verlangen". Met behulp van plaatjes en verf kon ik mezelf uitleven op mijn moodboard, welke we daarna bespraken. 

  Ik vond het ook zeer interessant om meer over mezelf te leren door middel een human design sessie. Daaruit kon ik de conclusie trekken, dat ik niet altijd goed met mijn energie omga en meer aandacht moet besteden aan mijn eigen behoeftes en mijn eigen rol binnen mijn gezin en de maatschappij. 

  Ook de activiteiten die aangeboden worden zoals snorkelen, een eiland tour, een wandeling naar een waterval en een bezoek aan de lokale markt waren erg mooi en fijn.

  Rondreis Yogyakarta

  De tweede week heb ik doorgebracht in Yogyakarta, waar we prachtige tempels en paleizen bezocht hebben. Ook de fietstocht door de kampungs was fantastisch. De meditaties en andere spirituele oefeningen (o.a. Latifa meditatie, Full moon ceremonie) vond ik fijn, behalve de Ho'oponopono. Ik vond die te intiem en voor mij erg ongemakkelijk. Bij de laatste ceremonie, de water purificatie ceremonie, merkte ik dat het veel was geweest voor mij en dat ik aan mijn ceremoniële taks zat. Omdat ik niet bekend was met dit soort ceremonies werd ik telkens uit mijn comfort zone gehaald. Ik wist van tevoren ook niet goed wat ik mij bij de verschillende ceremonies voor moest stellen dus ik was ik niet altijd even goed voorbereid. Ik vond het wel mooi om zo bewust met iets bezig te zijn en te leren van andere tradities en culturen. 

  Resultaat

  Ik weet nu dat een grote organisatie of bedrijf niet goed bij mij past. Ik heb daarom besloten om voor mezelf te beginnen. Hoewel ik dat nog steeds spannend vind, wil ik het wel gaan proberen. Ik vind het fijn om te weten dat dit vanuit verschillende oogpunten ook bij mij blijkt te passen. Ik heb ook geleerd dat ik best krachtiger en overtuigender mag zijn, zonder bang te hoeven zijn dat mijn boodschap verkeerd overkomt. 

  Ook wil ik graag weer wat meer gaan doen met mijn creativiteit, zoals b.v. blogs schrijven.

  Kortom, deze loopbaan coaching reis is een erg mooi cadeau om aan jezelf te geven.

  Janneke v A.
  (Bedrijf: Honeywell)

Ervaringen 2020

 • Loopbaancoaching reis in Indonesië

  Loopbaancoaching reis in Indonesië

  Van te voren had ik niet kunnen bedenken wat mij te verwachten stond, ik heb mij volledig opengesteld en heb er van genoten. Deze loopbaancoachingsreis en begeleiding heeft mij veel meer gebracht dan enkel loopbaanbegeleiding, ik ben ook als persoon gegroeid. Alles in z’n eigen tempo, geen overvolle dag planning, heel ontspannen maar oh zo veel gebracht.

  Ik ben heerlijk tot rust gekomen, ik was een controle freak maar heb voor vertrek besloten niet naar de planning per dag te vragen. Ik heb de energie weer door mijn lichaam voelen stromen, ik voeld alles tintelen, geen drukke gesprekken in mijn hoofd, helemaal leeg in de positieve zin, er was geen angst en ik voelde mij heel speciaal.

  Mijn loopbaancoaching  doelen waren: 

  • Ik wil na 24 dienstjaren bij mijn huidige werkgever mijzelf resetten
  • Verwerken van afscheid van dit werk en bedrijf
  • Aandacht besteden aan mijn visie op werken en leven (work-life  balance)
  • Inzicht in mijn talenten en hoe ik deze kan inzetten
  • Bouwen aan zelfvertrouwen

  Ik ben dankbaar voor de coaching

  De dag starten met mijn gevoel, mijn dankbaarheid en mijn doelen uit te spreken. Kansen zien en doen wat ik wil doen zonder over de beren op de weg na te denken. Mij bijtijds terug te trekken en te mediteren.

  Margo is een warme vrouw, ze nam tijd voor me om naar mijn verhalen te luisteren, zij is niet te oordelend en daagde me uit door mij dingen te laten doen waarover ik oordelen had. Ik heb geleerd me openstellen en nieuwe ervaringen op te doen waardoor ik nu zie dat ik meer kan dan ik dacht.

  Ik ging naar een paradijs op aarde

  My secret garden. De eerste nacht werd ik in mijn eigen mooie huisje verrast door een symfonie van wilde dieren. Wat een geluid komt er uit de jungle, ik wist niet wat mij overkwam, zo heftig, ik miste alleen nog een tetterende olifant. Maar het klopte, het klopte met deze magische plek. Alles is liefdevol en met mensenhanden bedacht en gemaakt. De natuur wordt met respect behandeld en je bent echt weg van de bewoonde wereld. Een hele veilige plek.

  De dagelijkse Yoga class was ook voor mij een geheel nieuwe ervaring, een goede kickoff van de dag (na een heerlijke kop koffie natuurlijk) ! Heel fijn om te kunnen doen op deze prachtige plek.

  De snorkling tour was voor mij een hele grote overwinning op mijzelf. Het bezoek aan een onbewoond eiland was ook zeker heel bijzonder, denk er nog vaak aan terug en hoop dit nog eens te mogen doen. De wandeling met Margo was gaaf! Erg opletten waar je volgende stap gezet werd, midden door de jungle; fantastisch! We waren daar met z’n twee en we deden het gewoon. 

  Het eten was een geschenk

  Ik heb ook genoten van de maaltijden, het avondeten was altijd heel divers en zo smaakvol! Elke maaltijd was weer een verassing en een geschenk! Evi en Mur hebben op verzoek ook een keer pandan pannenkoekjes met kokos gemaakt. Toppers in de keuken! Het team was super lief, leuk, grappig. 

  Je bent echt 24-7 in de natuur

  De bungalow is een ruime, schone en veilige plek. Direct aan de blauwe warme zee. Alam Kita is my secret garden. Ik heb geen afscheid genomen, ik kom terug. Ik heb mij heel lang niet zo waardevol gevoeld en zo liefdevol behandeld. Een van mijn leerdoelen was, dat ik tijdens deze retreat wilde ontdekken welke baan bij mij zou passen; ik wilde namelijk een baan waarbij ik me waardevol voel, ik heb het hier mogen ervaren en dat neem ik mee naar mijn volgende baan.

  Mag ik je nogmaals hartelijk danken voor deze bijzonder magische reis. Ik ben echt een ander mens geworden! 

  Angélique Sprenkels (39 jaar)
  Beschikbaar voor dynamische nieuwe uitdaging op HR/office/admin. gebied

Ervaringen 2019

 • Individuele Coachingsreis Indonesië

  Coachingsreis Indonesië

  Op 29 december j.l. kwam ik na een nogal heftige periode aan op Karimunjawa. Ontredderd, gestrest, over m’n toeren, mezelf misschien wel even kwijt…. nu 10 dagen later ben ik weer de dame die ik in mijn hart ben. Optimistisch, vrolijk, verbonden, vol vertrouwen, het leven tegemoet lachend…

  Dank Margo, voor mijn prachtige verblijf! Jullie zijn gastvrij en liefde heeft mij weer laten opbloeien en mijn kracht teruggegeven. Ik heb 10 dagen mogen ervaren waar het leven omgaat in al haar simpelheid en contact met de natuur. Jullie maken alles van materiaal wat daar is en jullie leven met weinig. Een mooie spiegel voor mij als Westerlinge.

  Ik raad iedereen aan die voor welke reden ook zichzelf een groot kado wil geven deze coaching reis te doen. Yoga, meditatie, massage, wijsheden, ceremonies, eiland hoppen, paradijsjes bekijken, zwemmen, snorkelen, tot rust komen… alles kan niks moet.

  Het was daarom super! Dankjewel lieve Margo.
  Ik kom graag weer terug! 

  Elsje Smit  

Het klimaat van Indonesië

Indonesië ligt vrijwel rond de evenaar in het zuidoosten Azië. Deze voormalige Nederlandse kolonie is vrijwel geheel tropisch. Op de hoogste plekjes van de berggebieden op Papoea en Borneo na hebben vrijwel alle grote eilanden een tropisch regenwoudklimaat. De kleinere eilanden ten oosten van Java en sommige delen van Java zelf hebben een tropisch moessonklimaat. Dat is omdat deze regio's een duidelijker onderscheid hebben in een nat en een droger seizoen hebben waarbij de droogste maand wat betreft hoeveelheid neerslag onder de 60 millimeter gemiddeld per maand blijft steken.

Geld Indonesië

De munteenheid van Indonesië is de rupiah (IDR). Er zijn biljetten van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 rupiah en muntgeld van 100, 200, 500 en 1000 rupiah. Kijk voor de actuele wisselkoers op www.oanda.com/currency/converter

ATM in Indonesië
Op luchthavens en steden en gebieden waar veel toeristen komen, zoals op Java en Bali, kun je op veel plaatsen terecht bij een geldautomaat, aangeduid door de letters ATM. Het bedrag dat je per opname kunt pinnen varieert omgerekend tussen de 75 en 200 euro. Bij ATM’s met biljetten van 50.000 rupiah kun je maximaal 80 euro opnemen. Houd er rekening mee dat banken per opname een commissie van ongeveer twee euro berekenen.
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Indonesie dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Zorg er wel voor dat de biljetten niet beschadigd zijn en de dollarbiljetten na 2004 gedrukt zijn, anders worden ze niet geaccepteerd.

Medische zorg en veiligheid

 • In geval van ziekte kunnen reizigers in de steden naar een huisarts (umum) gaan. Hotels hebben vaak ook een hoteldokter.
 • In elke grotere plaats zijn ziekenhuizen, maar de medische zorg in privéklinieken is vaak van betere kwaliteit.
 • Buiten de grote steden is de gezondheidszorg zeer beperkt. Wel heeft elk dorp een gezondheidscentrum (puskesmas).
 • Reizigers wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten die ook de kosten van een eventuele repatriëring dekt. Houd er rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald voor de verlening van medische zorg.
 • In geval van een ziekenhuisopname of wanneer medisch-specialistische zorg nodig is, kunnen reizigers het beste direct contact opnemen met hun verzekeringsmaatschappij. 

Noodgevallen

In geval van nood, bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname in het buitenland, kun je contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het contactcenter van dit ministerie is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer +31 247 247 247, ook vanuit het buitenland (let op roamingkosten). Het ministerie geeft bovendien informatie via de app 24/7 BZ Reis.

Voor informatie en eventuele ondersteuning kun je ook terecht bij een van de Nederlandse vertegenwoordigingen in Indonesië.

Medische verklaring

Reizigers die door een arts of specialist voorgeschreven geneesmiddelen meenemen, moeten mogelijk een medische verklaring bij zich hebben. Dit geldt in ieder geval voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers).

Vraag de verklaring tijdig aan: hetcak.nl.

Voor informatie Vaccinaties

Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier...


Je bericht wordt verzonden...