← Team

Over Monique

Monique heeft van haar passie als theatermaker haar beroep te gemaakt. Bij Joop van den Ende theaterproducties heeft ze 5 jaar meegewerkt aan het creatieve proces en de technische leiding van de grote musicals. Toch wilde zij iets anders en heeft ze haar studie tot oefentherapeut Mensendieck afgerond en vele andere studies gevolgd op het gebied van psychologie, coaching, mindfulness, yoga en lichaamsgerichte therapie.

Methodieken en wetenschappelijk onderzoek

Monique heeft vele studies gedaan naar verschillende onderwerpen die ze inzet in haar methode.

Zo heeft ze onderzoek en studie naar spanning en trauma. Allemaal hebben we van alles meegemaakt in ons leven wat we niet altijd goed verwerkt hebben. Peter A. Levine en Prof. Dr. Bessel van der Kolk, hebben wetenschappelijk aangetoond dat lichaamsgericht werken de enige manier is om opgeslagen spanning in het lichaam af te laten nemen door middel van het inzetten van lichaamsgerichte methoden zoals therapeutische yoga en bio -energetica van Wilhelm Reich en Alexander Lowen. De voorlopers van Bodymind integratie. Ook valt hier het aanleren van een goede ademhaling en het beoefenen van verschillende ademhalingstechnieken onder. Deze zorgen ook voor spanningsontlading.

Ook heeft ze veel studie gedaan naar systemisch werken, Bert Hellinger en Franz Ruppert. Studies die aantonen dat bewegen, vibreren en dansen goed zijn voor hersenen en gezondheid, zijn o.a. Bruce Lipton, Antonio Damasio, Pierrakos. Dansen en muziek m.b.t .onze hersenen van Erik Scherder.

Verder heeft ze studies gedaan naar de werking van onze organen op onze hersenen. En de rol van voeding hierbij. Zie hiervoor studies van Mind Gut connection van Mayer. Maar ook studies vanuit de oosterse geneeskunde Tao en Acupunctuur.

Monique werkt met verschillende thema's; Outplacement, Leiderschap, Burn-out en Loopbaancoaching.